logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Bela tehnika za domaćinstva stradala u zemljotresu

KRALJEVO - Ministar poljoprivrede Saša Dragin obišao je 10 domaćinstava u selu Šumarice čije su kuće razrušene u zemljotresu 3. novembra i poklonio im belu tehniku kupljenu iz sredstava koja su samoinicijativno prikupili zaposleni u tom ministarstvu.
[ antrfile ]

"Ministarstvo poljoprivrede je odmah po zemljotresu uputilo 20 tona šećera za pomoć Kraljevu, a danas smo u Šumaricama jer su dobri ljudi iz Mreže za ruralni razvoj svojim donacijama za meštane tog sela obezbedili veću količinu bojlera, šporeta 'smederevaca', frižidera i veš mašina, kako bi lakše prezimili zimu", kazao je Dragin. On je pohvalio saradnju sa lokalnom samoupravom Kraljeva, zahvaljujući kojoj ministarstva u Vladi Srbije znaju koja je količina pomoći potrebna toj opštini.

"Potražićemo pomoć od kompanija, pojedinaca, nevladinih organizacija i državnih institucija kako bi se što pre sanirala šteta od zemljotresa i izašlo u susret potrebama Kraljeva, jer se nikada ne može predvideti kada će nekome pomoć biti potrebna", rekao je Dragin. U domaćinstvo Sonje Jovanović iz Šumarica, čija je kuća oštećena u zemljotresu, ministar Dragin je lično uneo jedan od paketa iz donacije sa belom tehnikom obezbeđene od strane zaposlenih u Mreži za podršku ruralnom razvoju koja radi u okviru Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Srbije.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-10-12-2010/bela-tehnika-za-domacinstva-stradala-u-zemljotresu