logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Uhapšeno 80 dilera povezanih sa Šarićevom narkobandom

RIM - U Italiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji uhapšeno 80 kriminalaca povezanih sa narkobandom Darka Šarića.

"U međunarodnoj policijskoj akciji, bezbednosne službe Italije, Srbije, Crne Gore i Slovenije uhapsile su 80 osoba osumnjičenih za saučesništvo u kriminalnoj grupi narkobosa Darka Šarića", potvrdio je za RTS specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

[ antrfile ]
Duško Šarić, brat Darka Šarića, zadržan je u pritvoru pošto ga je sinoć saslušala crnogorska policija u Pljevljima, saopštio je Josif Mićković, branilac braće Šarić, prenosi agencija Beta.

Uhapšen je na osnovu poternice Italije, a sumnjiči se za šverc droge.

Za razliku od njegovog brata Darka, Duška Šarića ne potražuje policija Srbije.

Šef kabineta direktora BIA, Jovan Stojić, izjavio je za Internet portal RTS-a da je ta bezbednosna služba koordinirala akciju Srbiji, u kojoj su uhapšene četiri osobe, jedna iz Beograda i tri iz  Kragujevca.

Uhapšeni su Zlatko Đorđević iz Beograda i Kragujevčani: Božidar Kapetanović , Goran Živanović i Gordana Milivojević-Rakić.

I direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da su u Srbiji uhapšena četiri osumnjičena za trgovinu drogom i pripadništvo grupi odbeglog Darka Šarića.

Veljović je precizirao da je akcija hapšenja izvršena po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal, a na osnovu zahteva za međunarodnu pravnu pomoć.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Žandarmerije, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, saopštio je MUP.

U vezi sa njihovim hapšenjem obavljen je pretres više stanova i drugih prostorija.

Vođe međunarodne mreže delovale su iz Srbije i Slovenije i, kako je istraga utvrdila, preko ćelija u Italiji, u drugim evropskim zemljama i nekim državama Južne Amerike, podsticali su između 2007. i 2009. nabavku i prodaju ogromnih količina kokaina.

U paralelnoj akciji, uhapšeni su članovi kriminalnih grupa iz Milana, Torina, Đenove i Koma, javlja agencija Ansa.

Tu operaciju sprovela je policija Milana, posle istrage koja je trajala dve godine, u saradnji sa Direkcijom za borbu protiv mafije i Interpolom, a u njoj je učestvovalo više od 300 policajaca.

Uhapšeni Duško Šarić,  Vitomir Bajić i Srpko Klisura

Uprava policije Crne Gore potvrdila je da su uhapšeni Duško Šarić, brat
Darka Šarića, optužen za šverc više od dve tone kokaina iz Amerike, kao i
dva državljanina Srbije, Vitomir Bajić i Srpko Klisura iz Priboja.

Te osobe su uhapšene, kako je saopšteno, na osnovu poternice Interpola iz Rima u okviru policijske akcije "Loptice".

U okviru iste akcije, izvršen je pretres više objekata među kojima i diskoteke "Top Hil" i hotela "Maks Prestiž" u Budvi.

Policija je najavila nastavak aktivnosti na pronalasku i hapšenju osoba koje se potražuju Interpolovim poternicama.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-17-11-2010/uhapseno-80-dilera-povezanih-sa-saricevom-narkobandom