Glas Javnosti

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BIVŠEG MINISTRA POLICIJE NEBOJŠE STEFANOVIĆA

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Ovom prilikom želim da upoznam javnost Srbije sa sadržinom detaljne i argumentovane krivične prijave koju sam kao građanin, ali i kao službenik MUP-a Republike Srbije, 2.3.2020. godine, podneo protiv tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Kada mu je ceo MUP ćutao i ponizno mu služio, ja nisam. Niti njemu, niti njegovim poslušnicima koji i dan danas haraju MUP-om i koji mi pakuju raznorazne spletke. Ali neka ih. To je posao bednih miševa. Pored toga što se radi o krivičnoj prijavi, u istoj je sadržano i upozorenje tužilaštvu na krivično-pravne posledice u slučaju nepostupanja po istoj: 

Dana 02.03.2020. godine
REPUBLIČKOM JAVNOM TUŽIOCU (aktuelni je Zagorka Dolovac)
KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV NEBOJŠE STEFANOVIĆA od oca Branka rođen 20.11.1976 godine, ZBOG IZVRŠENJA KRIVIČNOG DELA:
1. FALSIFIKOVANJE ISPRAVE IZ ČLANA 355 stav 2. KZRS; 
2. PREVARA IZ ČLANA 208 stav 4 KZRS; 
Postoji osnovana sumnja da je prijavljeni izvršio krivično delo Falsifikovanje isprave iz Člana 355 KZRS. I prevara iz Člana 208 KZRS na štetu Republike Srbije.


Navedeno krivično delo izvršio je na taj način što je neutvrđenog dana i vremena, a najverovatnije krajem januara 2005 godine,  od strane NN lica, preuzeo dokument u formi Potvrde na kojoj je kao datum izdavanja naveden 15.12.2004 godine, izdat od strane engleske firme "Megatrend International Expert Consortium Limited" iz Londona.

Navedena firma jeste DOO, društvo sa ograničenom odgovornošću, i ista u Engleskoj nije evidentirana kao obrazovna ustanova. Navedena firma postupala je navodno po rešenju Saveznog ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom br. 08/02-17105/1 što ni na koji način ne može imati veze sa visokoškolskim obrazovanjem (PRILOG 1). U navedenoj Potvrdi DOO firme stoji da je Nebojša Stefanović dve godine bio u određenim korelacijama sa navedenom firmom, koje su lažno kvalifikovane kao studije.

Tako sačinjenu potvrdu je zajedno sa 3 primerka overene kopije prevoda, i nastavnog plana i programa DOO firme, predao dana 20.12.2004 g Fakultetu za poslovne studije, radi priznavanja diplome stečene u inostranstvu. Dana 17.02.2005 godine Fakultet za poslovne studije doneo je rešenje broj 742/2005 o nostrifikaciji (PRILOG 2), overeno od strane dekana Mirka Kulića. Ovo rešenje je takođe doneto protivno zakonu o univerzitetima iz 2002 godine, jer nostrifikaciju prema istom može da vrši samo univerzitet, a ne fakultet što se i desilo u ovom slučaju. Ovim je i dekan Mirko Kulić izvršio krivično delo Falsifikovanje službene isprave iz člana 357 stav 1 KZ jer je svojim potpisom omogućio sačinjavanje službene isprave. Takođe je potrebno utvrditi da li se zaista sastalo nastavno naučno veće kao što je navedeno u Rešenju o nostrifikaciji, te ukoliko jeste da se svi njeni članovi saslušaju za Falsifikovanje službene isprave iz člana 357 stav 1 KZ , jer su dajući lažno obrazloženje da je dvogodišnji plan i program DOO firme ekvivalentan četvorogodišnjim fakultetskim studijama u Srbiji isto i potvrdili svojim potpisom. 

Nakon toga Nebojša je tako sačinjenu Diplomu, iako potpuno svestan da je falsifikaf, predao u biro za zapošljavanje čime je istu ujedno upotrebio kao pravu, a posle se na osnovu iste zapošljavao na radna mesta za koja je nekvalifikovan.

Dokaz: 
1. Dokumentarni film MEGADIPLOMAC, pregled istog, objavljen dana 26.11.2019 god na Youtube, autor Adam Santovac
2. Saslušanje autora filma kao i svih njegovih saradnika u svojstvu svedoka optužbe na sve okolnosti 
3. Uz Potvrdu o oduzetim predmetima od istih preuzeti svu kopiju dokumentacije
4. Posredstvom Interpola pribaviti izveštaj ministarstva prosvete Engleske o statusu te firme kao obrazovne institucije, kao i ostale relevantne podatke o poslovanju te firme i isto priložiti kao dokaz
5. Pribaviti kopiju Nebojšine radne knjižice kao i izveštaj iz Fonda PIO
5. Saslušati Nebojšu Stefanovića u svojstvu osumnjičenog
6. Saslušati članove nostrifikacione komisije u svojstvu osumnjičenih kao i dekana fakulteta
7. Učesnicima u izvršenju krivičnog dela odrediti pritvor radi sprečavanja uticanja na svedoke
8. Proširiti istragu i procesuirati sve istovetne slučajeve na isti način
9. U cilju zaštite nacionalnih interesa i zaštite sistema obrazovanja obavestiti Narodnu skupštinu radi ukidanja istom statusa narodnog poslanika i ukidanje mu svih državnih funkcija i to ministara policije, potpredsednika vlade kao i svih drugih pozicija.
10. Svu imovinu koju je isti stekao za vreme službovanja u državnim organima zahvaljujući falsifikovanju diplome sabrati i teretiti ga za krivično delo Prevara iz Člana 208 stav 4. KZ na štetu države Srbije u vrednosti sveukupne sume novca, kao i nematerijalne štete koju je naneo Srbiji učešćem u donošenju vitalnih odluka a pri čemu nije imao potreban nivo znanja niti stručnu osposobljenost. Sve ugovore koje je isti potpisivao kao državni funkcioner momentalno poništiti kao ništavne, jer je ovim Nebojša apsolutno nekompetentan za zastupanje bilo koje funkcije. 
11. Preduzeti druge mere i radnje u cilju prikupljanja dokaza i boljem utemeljenju optužnice

PRILOG 1: Megatrend poziv za upis na studije na osnovu Rešenja ministarstva trgovine



PRILOG 2: Rešenje o nostrifikaciji Fakulteta za poslovne studije


PRILOG 3 Link na film MEGADIPLOMAC koji je apsolutno jasan konkretan i direktan. 
Trenutni broj pregleda 492.000. (bio tada, a sada je 1.2 miliona ljudi)

PRILOG 4: Dokaz o predaji krivične prijave na internet adresu republičkog tužilaštva
Napominjem da ste članom 6. Zakonika o krivičnom postupku kao Javni tužilac dužani da preduzmete krivično gonjenje kada postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo ili da je određeno lice učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, te da u skladu sa članom 296 ZKP-a . Takođe napominjem da ukoliko ne postupite po ovoj prijavi tad se stiče sumnja da to činite kako, vi ste Nebojši Stefanoviću pribavili korist, a kompletnom pravosudnom sistemu naneli nepopravljivu štetu, što Vas može učiniti osnovano sumnjivom da ste izvršili krivično delo Kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika iz člana 360 KZ. Takođe ako istraga pokaže da je Nebojša Stefanović nevin i da su autori filma MEGADIPLOMAC naneli čitav niz lažnih podataka, onda protiv istih pokrenite odgovarajuće postupke. 

Ukoliko tokom postupka budete trpili političke pritiske ili pritiske bilo koje druge vrste u cilju opstrukcije, upotrebite mehanizam hapšenja i pritvora za ta lica do okončanja postupka.

Ovaj postupak je neophodno da se pokrene radi zaštite celokupnog obrazovnog sistema Srbije. 

Napominjem da sam kopije ove prijave dostavio ambasadama svih zemalja , kao i svim međunarodnim institucijama i telima, i to prevedeno na engleski jezik, kako bi svi stekli stvarnu sliku o apokaliptičkim razmerama urušavanja obrazovnog sistema Srbije i verujem da će se sa punom pažnjom pratiti razvoj situacije. 


Obzirom na težinu izvršenog  Krivičnog dela istog prema ustavu poslanički imunitet ne štiti od krivičnog progona član 103 stav 4 Ustava Srbije.

Poražavajuća je i neverovatna činjenica i da nakon toliko vremena od objavljivanja filma MEGADIPLOMAC niko u tužilaštvu nije reagovao jer su ovde bukvalno povređeni nacionalni interesi Srbije. Nebojša je čak u međuvremenu postao ekspert za regularnost izbora. Ako imate imalo savesti i obzira prema deci koja treba da naslede Srbiju, delujte. 

Želim Vam puno uspeha u radu na zaštiti elementarnih državnih interesa.

Napomena: Nebojša Stefanović je suprotno zakonu sedmorici pripadnika žandarmerije uz obrazloženje nedostojnosti rada u MUP-u inicirao prekid radnog odnosa o čemu ću Vas obavestiti dopunom krivične prijave.

Obzirom da je ovaj postupak od javnog značaja koristićemo Pravo na obaveštenost koje je propisano članom 51 Ustava Srbije.
     
Podnosilac prijave
Građanin  i kapetan UKP-a Rajević Zdravko

Čisto da se zna ko je ko, i ko gde zaista pripada. Zakon je moj najodaniji saradnik. Pucajte, ja i dalje držim čas... Ali znajte, "I mrtav ću vas pobediti".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 26.04.2024 08:40:14 h
     0 
Mnogo ih je takvih u drzavnim jaslama. Pa koju skolu ima ona mutava Brnbanicka. dopisni kurs od tri meseca, pa Zorana Mihajlovic, verovali ili ne sva direktorska mesta u jp su popunjena sega mega livadarskim diplomama. Pa pola Srbije u drzavnim preduzecima bi ostalo bez posla. Zato mladi koji su stekli prave diplome odlaze. Pa i Vucic ima svoju skolu gde disciplinuje svoje ljude da mu klicu ziveo Tito, a onda im prikaci sega mega diplomu. Ovo je postalo posast drustva.