logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Kristić: Pobeda nad OFK nam vraća samopouzdanje

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić izrazio je uverenje da će njegova ekipa uspeti da na sutrašnjoj utakmici sa OFK Beogradom prebrodi malu krizu i podigne samopouzdanje posle dva uzastopna poraza u Super ligi Srbije.

- U Zvezdi si uvek pod pritiskom i tako je i sa nama, još od prvog kola. Nadam se da smo se već navikli na to i da ćemo uspeti da prebrodimo aktuelnu situaciju i pobedom vratimo staru atmosferu u tim - rekao je Kristić na današnjoj konferenciji za novinare pred derbi 11. kola Super lige.

- Igrači treba da pokažu karakter, snagu, hrabrost, borbenost koja nas nije krasila u poslednje vreme... Treba da se bore za dres koji nose- dodao je Kristić.

Crvena zvezda je, posle poraza od Partizana i Hajduka, sa liderske pozicije na tabeli srpskog prvenstva nazadovala do trećeg mesta. OFK je šesti sa 15 bodova, sedam manje od Zvezde.

- Poštujem OFK Beograd. Imaju odličnog trenera sa kojim sam radio dok sam bio u OFK-u... Imaju i dosta mladih igrača, kompaktni su, agresivni. Veseljko Trivunović je mozak na terenu, jedan od najboljih izvođača prekida u ligi - ocenio je Kristić, koga mediji već danima smenjuju sa funkcije trenera "crveno-belih".

- Tako je od kada sam došao u klub. Ne bavim se time, koncentrisan sam na ekipu. Mora da se radi. Moje je da pomognem ekipi da pobedi sve probleme -  naveo je Kristić.

Levi bek Pavle Ninkov priznao je da se posle dva poraza u nizu i medijskih spekulacija o sudbini trenera oseća negativna atmosfera.

- Oseća se sve to. Ali, porazi se dešavaju, pa se tako desio i onaj u Kuli. Naše je da prebrodimo to, da budemo zajedno kao celina. Da protiv OFK Beograda, dobrog i čvrstog tima, na teren izađemo borbeno i pokušamo da pobedimo - naglasio je Ninkov.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-06-11-2010/kristic-pobeda-nad-ofk-nam-vraca-samopouzdanje