logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Tipsarević: Ne želim da objašnjavam gluposti o nameštanju!

BEOGRAD- Insinuacije prema kojima je Janko Tipsarević "optužen"  za nameštanje meča tokom Kremlin kupa, kojeg je odigrao i (stvarno na čudan način) izgubio od mnogo niže rangiranog Argentinca Sebaljosa, naišle su na osudu Teniskog saveza Srbije i našeg reprezentativca. Kako bi udovoljili velikom medijskom interesovanju, TSS i Tipsarević su reagovali saopštenjem.  
[ antrfile ]

"Medijska taktika narušavanja psihičkog mira neophodnog za sportske pripreme pred velika takmičenja pogađaju sve sportiste, naročito tenisere.

Nedavno je iz jednog takvog nečasnog, a neargumentovanog iznenadnog pritiska izašao i vrh svetskog tenisa, gospodin Federer. U 99 od sto slučajeva, pritisaka ove vrste na igrače, ništa što je napisano nije dokazano. Ove spekulacije ne rade ništa drugo osim što narušavaju ugled tenisera na domaćem i međunarodnom nivou.

Ovog puta bez osnova i bez bilo kakvih relanih okolnosti napadnut je i naš reprezentativac Janko Tipsarević. Povodom toga Teniski savez Srbije izražava duboko nezadovoljstvo, a Janko Tipsarević izjavljuje da "ne želi da troši energiju na gluposti".

- Ljut sam što se moje ime na ovaj način provlači kroz medije. Imao sam dovoljno problema ove godine sa bolešću i povredama, tako da ne želim da gubim energiju na ovakve gluposti. Hoću da odradim koliko god je moguće bolje poslednji turnir u ovoj sezoni i da po završetku takmičarske godine odem sa svojom suprugom na zasluženi medeni mesec. Isto tako želim da se maksimalno pripremim za najvažniji događaj u mojoj dosadašnjoj karijeri, meč finala Dejvis kupa u kome ću igrati za Srbiju na domaćem terenu- kaže u saopštenju Janko Tipsarević. Kako saznaje EPK. 

   


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-06-11-2010/tipsarevic-ne-zelim-da-objasnjavam-gluposti-o-namestanju