logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Odbojkašice Srbije u zoru protiv Alžira

TOKIO - Odbojkašice Srbije ističu da su zadovoljne dosadašnjim rezultatima na Svetskom prvenstvu u Japanu, ali da očekuju da će popraviti igru u drugom delu takmičenja.

Reprezentacija Srbije odigrala je tri utakmice na truniru u Grupi A i ostvarila tri pobede, a sutra od pet sati ujutro po srednjoevropskom vremenu igra protiv Alžira.

- Igrale smo tri utakmice i ostvarile tri pobede, što je dosta dobro, ali to sam i očekivala. Možemo da igramo mnogo bolje, prvi deo takmičenja će nam biti zagrevanje za ono što sledi u drugoj fazi, tek tada kreću prave utakmice- rekla je kapiten Srbije Jelena Nikolić.

- Pobeda protiv Poljske je fantastična, većim delom utakmice smo dobro igrale i volela bih da nas tokom celog prvenstva krasi takvo raspoloženje i atmosfera.Taj meč bi trebalo da nam bude model ponašanja i zalaganja- dodala je.

Za prvo mesto u Grupi A Srbija će u poslednjoj utakmici igrati protiv Japana, u sredu od 10 sati, a Nikolićeva je rekla da očekuje bolju igru svog tima protiv domaćina šampionata.

-Najlepše utakmice u karijeri sam odigrala protiv Japana, nigde nisam videla takvu atmosferu i šou. Stalno smo ih pobeđivali, ali Japan sada igra u drugačijem sastavu, bolji su nego ranijih godina, ali možemo da igramo još bolje- rekla je ona.

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić rekla je da su prve tri pobede na turniru unele mnogo samopouzdanja u ekipu i da će sutrašnja utakmica protiv Alžira poslužiti za uigravanje za meč protiv Japana.

- Imamo tri pobede, prenosimo bodove u drugu fazu, što je jako važno. Sa Japanom ćemo se boriti za prvo mesto u grupi. Svi polako dolazimo do svoje forme, idemo od utakmice do utakmice. Bolji smo od Alžira, a taj meč koristiće nam da se uigramo za duel sa Japanom- rekla je ona.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan rezultatima na Svetskom prvenstvu i da očekuje da će kako takmičenje bude odmicalo njegova ekipa igrati sve bolje.

- Izuzetno smo zadovoljni rezultatima na početku Svetskog prvenstva, s obzirom da smo ostvarili sve tri pobede i obezbedili sigurna četiri boda, od mogućih šest za drugu fazu. Ostaje nam meč sa Japanom za prvo mesto, bilo bi idealno da tu utakmicu dobijemo, ali i u slučaju poraza, naše šanse za visok plasman bi ostale velike- rekao je Terzić.

- Možemo da budemo zadovoljni kako su naše igračice u teškim situacijama pokazale staloženost i odgovornost na terenu. Ima stvari koje bi trebale da budu bolje, važnost takmičenja malo sputava, a kako vreme bude odmicalo igraćemo sve bolje. Alžir treba proći kao dobar trening, a protiv Japana ako želimo dobar rezultat, moramo da budemo koncentrisani u svakom delu utakmice- dodao je Terzić.

Reprezentativka Jovana Brakočević rekla je da ekipa polako ulazi u formu i ocenila da Srbija može da pobedi Japan.

- Bilo je naporno navići se na halu i ambijent, ali pamte se samo pobede, to je najvažnije. Naravno, važno je kako ćemo igrati u nastavku, ali ovo je prvi deo takmičenja. Ulazimo u formu koja će nas uvesti u završni deo prvenstva- rekla je ona.

- Sa Japanom moramo da igramo strpljivo, napadačaki, ali i dobro u odbrani. Bolji smo od njih, poboljšali smo igru u odbrani, a napad nam je daleko bolji od njihovog- dodala je Brakočevićeva.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-02-11-2010/odbojkasice-srbije-u-zoru-protiv-alzira