logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Dačić: Srbija je uređena država, a ne Divlji zapad

BEOGRAD - Beograd je bezbedan grad i Srbija je bezbedna zemlja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i naglasio da je Srbija spremna da obezbedi sigurnost svim građanima. Dačić je, govoreći na Srpskom ekonomskom samitu, istakao da je policija u proteklih nekoliko godina otkrila veliki broj organizovanih kriminalnih grupa i uhapsila njihove članove.
[ antrfile ]

Dačić je dodao i da Srbija sa aspekta bezbednosti stranih investicija spada među bezbedne zemlje. Dačić je novinarima, na marginama Ekonomskog samita Srbije 2010, rekao da su za stvaranje povoljne klime za strane investicije u Srbiji od presudnog značaja politička i ekonomska stabilnost i bezbednost. "Naš zadatak je da stvaramo stabilne uslove za strane investicije, od političkih preko ekonomskih pa do onoga što je u domenu nadležnosti MUP-a - bezbednosti", rekao je on.

Dačić je povodom povećanja iznosa nagrade za informacije o haškom beguncu Ratku Mladiću izjavio da u Srbiju nije dozvoljen dolazak "lovaca na glave", jer je ona uređena država, a ne Divlji zapad. Upitan da li će povećanje nagrade dovesti "lovce na ucenjene glave" u Srbiju u potrazi za Mladićem, Dačić je rekao da "oni nisu dozvoljeni u Srbiji". "To je krivično delo. Ovo nije Divlji zapad, već uređena država", rekao je on novinarima u pauzi Desetog srpskog ekonomskog samita.

Dačić je istakao i da je povećanje iznosa nagrade koja bi dovela do hapšenja Mladića pokazatelj da Srbija ozbiljno shvata saradnju sa Tribunalom u Hagu, "ali i političke volje da to pitanje bude završeno i skinuto sa dnevnog reda". On je dodao da je to i dobar potez kako bi međunarodna zajednica videla da je Srbija ozbiljna po tom pitanju. "Da li će to uroditi plodom tek će se videti", rekao je Dačić podsetivši da su i do sada pristizale informacije o Mladiću, "čak i od strane ozbiljnih bezbednosnih službi, ali da se ispostavljalo da nisu tačne". Ministar unutrašnjih poslova je istovoremeno naglasio da svaku informaciju treba proveriti.


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-02-11-2010/dacic-srbija-je-uredjena-drzava-ne-divlji-zapad