logo
- Glas javnosti (http://www.glas-javnosti.rs)

Partizan pobedio Pjunik 3:1

BEOGRAD  – Fudbaleri Partizana pobedili su u Beogradu, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, predstavnika Jermenije Pjunik sa 3:1 (2:1).

Na otvaranju sezone fudbaleri Partizna su pokazali da su daleko od prave forme i spremnosti da sa uspehom igraju u evropskom takmičenju.
Prvi ovogodišnji izlazak “crno-belih” pred domaću publiku, nije bio uspešan, iako je ostvarena značajna pobeda. Pokazalo se da trener Partizana Aleksandar Stanojević, još nije sklopio sve kocki i da je pred njim veliki posao.

Jedina svetla tačka u Partizanu bio je reprezentativac Radosav Petrović, koji je delovao sigurno u odbrani, a sa nekoliko “dugih” lopti je pokazao da nije uzalud bio učesnik minulog Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Partizan je, naročito u prvom poluvremenu, delovao neuigrano, “tvrdo”, bez ideja i neubedljivo. Na sredini terena nije bilo igrača koji bi dobro organizovanu odbranu gostiju iznenadio završnim pasom, sem u nekoliko prilika kada su gosti ispoljili potpunu “naivnosti”.

[ antrfile ]Gosti iz Jerevana na početku utakmice bili su ubedljiviji, poštovali su svoj sistem igre i delovali na terenu kao ozbiljniji rival. Odbrana Pjuika, ipak, bila je nekoliko puta izigrana, ali to napadači Partizana nisu znali da iskoriste. Taj segment igre jedini je valjao u ekipi Partizana.

U drugom poluvremenu Stanojević je uvođenjem Miloša Bogunovića, umesto mladog Marka Šćepovića, promenio i formaciju igre Partizana. Bogunović je otišao uz desnu aut-liniju, a Tomić je prešao da igra kao zadnji defanzivni. Time je Petrović bio rasterećen odbranbenih zadataka, pa su akcije Partizana bile brže i opasnije po gol gostiju.

Partizan je pored svega stekao lepu zalihu pred revanš meč za nedelju dana u Jerevanu. Do tada i Stanojević će imati pred sobom još nedelju dana da nešto promeni, ali i odmori svoje fudbalere, kako bi pružili bolju igru.

Na stadionu Partizana, pred 11.134 gledaoca, po toplom i sparnom vremenu, sudio je Tomi Skjerven iz Norveške.

Strelci: Tomić u 29, Moreira u 45. i Kleo u 60. minutu za Partizan, a Jedigarjan u 30. minutu za Pjunik.
Žuti kartoni: Minasjan (Pjunik), Lazevski (Partizan).

Partizan: R. Ilić – Stevanović, Marko Jovanović, Krstajić, Lazevski – Petrović (Branislav Jovanović), – Tomić, S. Ilić – Moreira (Davidov) – Šćepović (Bogunović), Kleo.

Pjunik: Lesko, Hovsepijan, Juspasjan Minasijan, Adedeji - Manojan, Mkrčijan – Jedigarjan (Barsejan), Gazarijan – Piceli – Goharjan (Manasijan).


Pročitajte više na:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/sport/glas-javnosti-15-07-2010/partizan-pobedio-pjunik-3-1