nedelja 14. oktobar 2012.
RSS

Hanes Svoboda: Priznanje Kosova pre ulaska u EU

NOVI SAD - Specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Hanes Svoboda izjavio je da će Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova pre nego što postane članica Evropske unije.

kompletan tekst

Nenad Banović: Rešićemo problem azilanata

BEOGRAD - Načelnik Uprave granične policije Nenad Banović najavio je da će sutra, prilikom susreta sa oficirima za vezu ambasade Nemačke, zatražiti sastanke sa kolegama iz bavarske policije 

Za obljubu učenika 6 godina zatvora

BEOGRAD - Nastavnik osnovne škole "Jovan Cvijić" u Loznici, B. M. (62) pravosnažno je osuđen na šest godina zatvora jer je obljubio učenika osmog razreda u toj školi.

Pentagon je spreman za veliki sajber napad

VAŠINGTON - Američki sekretar za odbranu Leon Paneta upozorio je na mogućnost velikog sajber napada na Sjedinjene Američke Države, što se ocenjuje kao poruka Iranu.

Gangnam stajl za treće doba na Trgu republike

BEOGRAD - Nekoliko stotina ljudi igralo je danas na Trgu Republike u centru Beograda uz popularni hit "Gangnam style" koreanskog izvođača Psi (Psy) čiji je spot na sajtu Jutjub pregledan više od 439 miliona puta.

Mala Anastasija, jedino srpsko dete u Uroševcu

UROŠEVAC -  U kosovskim gradovima južno od Mitrovice živi mali broj Srba. Posle rata većina Srba je bila primorana da napusti gradove, a oni koji su ostali u njima, žive usamljeno i u izolaciji. 

Fetelu pobeda u Južnoj Koreji

JEONGAM -Vozač Red Bula Nemac Sebastijan Fetel pobedio je danas u Jeongamu u Trci za Veliku nagradu Južne Koreje i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu u ovogodišnjem šampionatu