petak 15. jun 2012.
RSS

Nikolić: Spremni smo za kompromis sa Prištinom

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija pokazala konstruktivan pristup i dobru volju u dijalogu Beograda i Prištine, što namerava da čini i ubuduće 

kompletan tekst

Obradović: Ne stoji da su tačni pravopisno nepravilni odgovori

BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas da u Upustvu o polaganju završnog ispita ne stoji da će na predstojećim završnim ispitima biti tačni i odgovori koji su pravopisno nepravilni.

Pronađene mošti Jovana Krstitelja

SOFIJA - Naučnici su pronašli nove dokaze koji potkrepljuju teoriju da su kosti pronađene u podu jedne crkve u Bugarskoj zaista mošti Jovana Krstitelja.

Turčin se opasao sa 150.000 evra

BEOGRAD - Carinici i granična policija danas su osujetili pokušaj turskog i bugarskog državljanina da preko graničnog prelaza Gradina prokrijumčare iz Srbije 150.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina Srbije. 

Od Sare Džesike Parker za Obamu 2 miliona dolara

NJUJORK - U okviru svoje kampanje za prikupljanje novca za predsedničku kampanju, predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel prisustvovali su večeri koju su u njihovu čast priredili glumci Sara Džesika Parker i Metju Broderik.

Otvorena sezona kupanja na Adi

BEOGRAD - Kupališna sezona na Adi Ciganliji otvorena je podizanjem "plave zastave", priznanjem koje beogradsko kupalište svrstava među najlepše plaže sveta.

700 sela izumire u Srbiji

BEOGRAD - Srbija je svake godine u poslednjoj deceniji, u proseku, imala manje 20.000 stanovnika, ravnoteža između sela i gradova je narušena na štetu ruralnih sredina, a od d 4.512 sela u Srbiji, 700 je na izdisaju, rečeno je u Beogradu na skupu o depolulaciji sela.