subota 17. septembar 2011.
RSS

Euleks preuzeo prelaze na severu Kosova

KOSOVSKA MITROVICA -  Portparol Euleksa Nikolas Hoton potvrdio je da je ta misija EU preuzela juče  nadležnosti na administrativnim prelazima na severu Kosova.

kompletan tekst

Unija prosvetara optužuje ministra Obradovića

BEOGRAD- Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije optužila je ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića da nastavlja praksu minimiziranja problema tehnoloških viškova i pri tom tvrdi da sindikati preuveličavaju problem.

Uhapšeni za maltretiranje i pljačkanje žrtve

BEOGRAD- Policija je uhapsila Radiša S. (54), Danijel P. (18) i Momčilo A. (37), dok se za još dvojicom traga, osumnjičenih za nelegalno hapšenje, maltretiranje i pljačkanje muškarca, kojeg su namamili sms porukama

Danska će imati prvu ženu premijera

KOPENHAGEN - Danska će dobiti prvu ženu premijera u svojoj istoriji - savez stranaka levice osvojio je najviše glasova na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Danskoj, pa će mandat za formiranje vlade dobiti predsednica stranke Socijaldemokrata Hele Torning-Šmit. 

Teško povređen motociklista u Zaječaru


ZAJEČAR - Motociklista Đ. A. iz Zaječara teško je povređen u centru grada, kada je na njega naleteo automobil.

Za vikend razgledanje tašmajdanskih pećina

BEOGRAD- U okviru „Dana evropske baštine” u subotu i nedelju, 17. i 18. septembra, biće organizovan program razgledanja tašmajdanskih pećina.

Bitov: PEN kongres je jak kao Olimpijske igre

BEOGRAD - Ruski književnik Andrej Bitov ističe da je za Srbiju velika privilegija što je domaćin 77. kongresa Međunarodnog PEN centra.