sreda 3. avgust 2011.
RSS

Malinari se sukobili sa policijom

Nezadovoljni proizvođači malina iz Arilja probili su juče jednu barikadu policije i žandarmerije i krenuli ka Beogradu, ali su zaustavljeni na drugoj barikadi. Jedan policajac je zadobio lakše povrede, a dva policijska vozila su prevrnuta, kompletan tekst

Stefanović Kforu: Ne dirajte građane

ZVEČAN - Šef pregovaračkog tima Borko Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović zamolili su danas u Rudaru slovenačke vojnike Kfora da ne diraju građane koji tu danima mirno protestuju.

Sve više ljudi gine za volanom

BEOGRAD - U 20.400 saobraćajnih nesreća u prvih šest meseci ove godine poginulo je 290 ljudi. Najčešći uzroci su neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, vožnja u alkoholisanom stanju, javlja RTS.

Stranci u Srbiji tragaju za zlatom

BEOGRAD - Rudarsko-geološka istraživanja jedan su od najunosnijih poslova u svetu. Stranci u Srbiji tragaju za zlatom, bakrom i retkim minerala, ali zemlja malo prihoduje. Nadležni najavljuju donošenje novog zakona o rudarstvu, koji bi regulisao tu oblast i povećao rudnu rentu, javlja RTS. 

Nezaposleni Rus hteo da digne vrtić u vazduh

KOMSOMOLSK - Nezaposleni Rus Andrej Baturin (28) postavio je u vrtić u gradu Komsomolsku na Amuru bombu koja je u utorak ujutro teško povredila petogodišnju devojčicu Julijanu Zezik.

Stanojević: Napašćemo Genk, ali nećemo da srljamo

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je  uoči revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Genka da će "crno-beli" igrati ofanzivno, ali strpljivo. "Dobro smo odigrali prvo poluvreme u Belgiji, ali moraćemo da uz podršku navijača igramo

Besplatna vakcinacija i čipovanje vlasničkih pasa

BEOGRAD - Sekretarijat za komunalne i stambene poslove potpisao je ugovore sa veterinarskim organizacijama koje su na osnovu javnog poziva dobile sredstva za sprovođenje mera stimulacije prve vakcinacije i trajnog obeležavanja mikročipom vlasničkih pasa, kao i za sterilizaciju ženskih jedinki.