nedelja 13. februar 2011.
RSS

Od 1. marta Kfor štiti samo četiri manastira

KOSOVSKA MITROVICA - Komandant Kfora nemački general Erhard Biler izjavio je da će nakon smanjenja broja međunarodnih vojnika na Kosovu od 1. marta pod zaštitom Kfora ostati samo četiri manastira - Visoki Dečani, Sv. Arhangeli, Devič i Pećka Patrijaršija. kompletan tekst

Dačić na vežbi "Ušće 2011"

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće danas vojnoj vežbi "Ušće 2011", koja će se održati u Parku mira i prijateljstva, na beogradskom Ušću.

Skandal je ubijanje svedoka, a ne moj izveštaj

LJUBLJANA - Činjenica da ubijanje svedoka na Kosovu nikoga u Evropi nije dirnulo i da su svi o tome ćutali pravi je skandal, a ne moj izveštaj o trgovini organima, izjavio je specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti, istakavši da je na Kosovu ubijeno više desetina ljudi koji su svedočili o zločinima.

Partizan odbranio trofej u Kupu Radivoja Koraća

BEOGRAD - Košarkaši Partizana odbranili su trofej u Kupu Radivoja Koraća pošto su u subotu veče u Železniku pobedili FMP sa 77:73 (12:22, 17:16, 22:19, 26:16)

Egipat: Slavili, sad čiste!

KAIRO - Posle više od dve nedelje političkih previranja koja su kulminirala ostavkom predsednika Hosnija Mubaraka, Egipat nastoji da se, bar donekle, vrati u normalno stanje, mnogi građani se vraćaju na posao, dok se povećani broj vozila na ulicama probija kroz naslage smeća.

Izgoreo u napuštenoj kući

KRAGUJEVAC - U požaru koji je rano jutros izbio u napuštenoj kući u naselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu život je izgubila jedna osoba, čiji je identitet nepoznat.

Sretenjske svečanosti na više mesta u Orašcu i Topoli

ARANĐELOVAC - Sretenjske svečanosti povodom Dana državnosti Srbije, Vojske Srbije i 207. godišnjice Prvog srpskog ustanka, u Orašcu će u naredna tri dana, po tradiciji, biti održane na više mesta u aranđelovačkoj opštini i Topoli.