utorak 1. februar 2011.
RSS

Cvetković - Rompej na početku posete Briselu

BRISEL - Premijer Mirko Cvetković započeo je posetu Briselu susretom sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom. kompletan tekst

Priveden i saslušan Aco Tomić

BEOGRAD - Policija je juče saslušala bivšeg šefa vojne obaveštajne službe i penzionisanog generala Acu Tomića, zbog sumnje za skrivanje najtraženijeg haškog optuženika Ratka Mladića.

Gradonačelnik zakazao taksistima sastanak za 8. februar

BEOGRAD - Jučerašnja protesna vožnja taksista završena je oko 15 časova, nakon što je za 8. februar zakazan razgovor taksista sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i članom Gradskog veća Dejanom Malim.

Vojna industrija velika šansa Srbije

BEOGRAD - Srpski proizvođači i izvoznici oružja, koji su prošle godine zabeležili značajan porast proizvodnje i izvoza, pripremaju se za Sajam naoružanja "Partner 2011", koji će u junu okupiti oko 100 izlagača. Iako očekuju još novih poslova i dalje povećanje izvoza

Siromašnih sve više, privredni napredak jedini spas

BEOGRAD - Savetnik za ekonomska i socijalna pitanja u UGS "Nezavisnost" Zlata Zec smatra da je za rešenje socijalnih pitanja u Srbiji potrebno suštinski promeniti politiku ekonomskog i socijalnog razvoja i da je oko prioriteta u razvojnoj politici neophodno imati konsenzus.

Australijanci: Novak je kralj tvrdih podloga

SIDNEJ - "Novi svetski vladar tvrdih podloga u tenisu je rođen upravo u Rod Lejver Areni u Melburnu"! Ovako ugledni Sidnej moning herald završava svoj opširni komentar o Novaku Đokoviću, dvostrukom pobedniku Otvorenog prvenstva Australije.

Opozicija poziva na generalni štrajk

KAIRO - U Egiptu je imenovana nova vlada, u kojoj su postavljeni novi ministri unutrašnjih poslova i finansija, dok su ostali članovi kabineta ostali isti kao u onom koji je predsednik Hosni Mubarak raspustio u petak, izvestila je državna televizija.