ponedeljak 18. oktobar 2010.
RSS

Tadić: Srbija bezbedna zemlja

BEOGRAD -- Predsednik Boris Tadić najvljuje da će sledeći pokušaj nasilnika da demoliraju grad "naići na adekvatan odgovor, koji će u slučaju potrebe, biti intenzivniji".

kompletan tekst

Španija podržava principijelnu poziciju Srbije prema Kosovu

BEOGRAD - Ambasador Španije u Srbiji Injigo de Palasio Espanja izrazio je "potpuno zadovoljstvo" razvojem političkih odnosa između dve države i dodao da dve zemlje mnogo toga ujedinjuje, i to ne samo podrška oko pitanja Kosova.

Bugarin: 2010. izuzetno teška

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin ocenio je da 2010. bila izuzetno teška za poslovanje privrede i da su suštinske reforme neophodne da bi se izašlo iz krize.

Srpski alpinisti umalo osvojili vrh Čo Oju

BEOGRAD - Srpski planinari, zajedno sa alpinistima iz BiH, Hrvatske i Slovenije vratili su se iz pohoda na šesti po veličini vrh sveta Čo Oju. Zbog lošeg vremena, nisu stigli do cilja. Alpinisti, suočeni sa smrću kolege i brojnim povredama, na Tibetu proveli 44 dana. U timu je bio i novinar RTS-a, čiji prilog prenosimo.

Dunav raj za švercere

BEOGRAD - Ovom najvećom evropskom rekom danas se najviše švercuju gorivo, cigarete kako domaće tako i strane, ali i žitarice, tekstil i hemijski proizvodi. Najveći profit šverceri ostvaruju od goriva.

Ana Ivanović furiozno osvojila turnir u Lincu

LINC - Drugi reket Srbije, prvi reket Linca... Posle tačno godinu dana Ana Ivanović je uspela da osvoji titulu na njta turniru. U finalu teniskog turnira u Lincu, ona je bukvalno deklasirala Peti Šnider iz Švajcarske pobedivši s 2:0(6:1, 6:2).

Dinkić otvara bazen s fokama u Jagodini

JAGODINA - Zoološki vrt u Jagodini, jedini južno od Beograda, u utorak će dobiti foke, izjavio je  gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma.