ponedeljak 2. avgust 2010.
RSS

Decenija i po etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske

BEOGRAD - Udruženje Srba iz Hrvatske u Beogradu je najoštrije osudilo etničko čišćenje srpskog naroda iz Srpske Krajine i ostalih delova Hrvatske pre 15. godina. Povodom progona Srba u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja", u avgustu 1995, Udruženje

kompletan tekst

Amerika spremila plan napada na Iran

VAŠINGTON - Šef generalštaba američke vojske Majk Malen (Mike Mullen) izjavio je da vojska SAD ima plan da napadne Iran, ali je upozorio da je takav napad "loša ideja". Admiral Malen je više puta ponovio da bi vojni napad na Iran imao ozbiljne i nepredvidive posledice

Grupa Šiptara u Solunu linčovala dvojicu Nišlija

SOLUN - Miloš Stojanović (28) koji je lakše povređen u tuči u grčkom letovalištu Pefkohori večeras se vraća kući u Niš, dok će Marko Filipović (28) iz Beograda ostati u bolnici u Poligirosu jer je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen.

Delfini potopili Hrvate i osvojili Svetski kup

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije trijumfovala je na FINA Svetskom kupu u Oradei, u Rumuniji, pošto je u finalu pobedila Hrvatsku sa 13:7 (4:0, 2:3, 5:3, 2:1)

Grčki autoprevoznici ponovo voze

ATINA - Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su danas da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Vojni otpad donosi profit

BEOGRAD  - Prihodima od prodaje rashodovanih, nepotrebnih sredstava i opreme koje ostvare dva vojna otpada, budžet Ministarstva odbrane Srbije godišnje se "popuni" iznosom od 100 do 200 miliona dinara, izjavio je upravnik Prvog Sabirno prodajnog centra Vojske Srbije major Miroslav Vuković.

Štrajkači uporni da se raskine ugovor o privatizaciji

VRANJE  - U surduličkoj fabrici "RS Partners PES" situacija je nepromenjena - štrajkači su istrajni u zahtevu da država poništi sadašnji ugovor o privatizaciji i da za 167 radnika pronađe novog vlasnika, ili novog strateškog partnera.