petak 23. jul 2010.
RSS

Tadić: Odluka teška za Srbiju

BEOGRAD  - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je odluka Međunarodnog suda pravde "teška za Srbiju", ali i da je jasno da se sud nije izjašnjavao o pravu na otcepljenje.

 


  

 

kompletan tekst

MSP: Jednostrana deklaracija nije prekršila međunarodno pravo

HAG - Međunarodni sud pravde (MSP) u Hagu utvrdio je da jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova nije prekršila međunarodno pravo, rezoluciju 1244, ni međunarodni pravni poredak na Kosovu.

Jeremić: Nastavljamo diplomatsku borbu za Kosovo i Metohiju

HAG - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da se nastavlja diplomatska borba za Kosovo i Metohiju i pozvao na jedinstvo svih snaga u Srbiji.

Ustavni sud ukinuo drakonske kazne za medije

BEOGRAD - Ustavni sud Srbije ocenio je juče neustavnim odredbe Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju o novčanim kaznama za medije, jer predstavljaju kršenje slobode medija i izražavanja.

Đoković danas otvara teniske terene na Tari

BEOGRAD - Najbolji srpski teniser Novak Đoković boraviće danas u "Školi prijateljstva" na Tari, gde će svečano otvoriti novoizgrađene teniske terene, saopštila je Nevladina organizacija "Naša Srbija". Đoković će u u hotelu "Beli bor" Vojne ustanove "Tara"

Mrkonjić: Ja verujem Đilasu

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da se francuske firme interesuju za izgradnju beogradskog metroa i ponovio svoj stav da bi metro u Beogradu morao da se gradi pod zemljom, a ne nadzemnim šinskim sistemom

Četkane krave daju više mleka!

STOKHOLM - Švedska firma "DeLaval" usavršila je specijalni aparat za pranje krava koji kod njih podstiče bolju proizvodnju mleka. Aparat se sastoji od četke koja rotira u svim pravcima. Dobra dužina i čvrstina dlake četke stimulišu cirkulaciju krvi