četvrtak 15. jul 2010.
RSS

MMF: Spoljni dug Srbije 77,5 odsto BDP

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) ocenio je da će spoljni dug Srbije dostići maksimalni nivo u 2010. godini i da će iznositi 77,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).
kompletan tekst

Mirel pozdravio napredak Srbije u sprovođenju reformi

BEOGRAD -- Visoki zvaničnik Evropske komisije za proširenje Pjer Mirel pozdravio je napredak koji je Srbija ostvarila u sprovođenju reformi, borbi protiv organizovanog kriminala i regionalnoj saradnji.

Bez rasprave o poslaničkom mandatu Šormaza

BEOGRAD - Administrativni odbor Skupštine Srbije ni  uče nije raspravljao o poslaničkom mandatu Dragana Šormaza, jer je šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić obavestio Odbor da zbog puta u Hilandar, a zatim i posete Evropskoj komisiji, ne može da prisustvuje sednici.

Tužilaštvo zatražilo 35 godina ili doživotnu zatvorsku kaznu za Đorđevića

AG - Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je od sudija da penzionisanog generala MUP Srbije Vlastimira Đorđevića osude na 35 godina zatvora ili da mu izreknu doživotnu zatvorsku kaznu zbog zločina nad Albancima na Kosovu 1999.

Tribunal će preispitati presudu Šljivančaninu

HAG - Tribunal u Hagu je prihvatio zahtev odbrane bivšeg oficira JNA Veselina Šljivančanina da vandreno preispita pravosnažnu presudu kojom je Šljivančanina osudio na 17 godina zatvora zbog zločina nad hrvatskim zarobljenicima u Vukovaru 1991. godine

NBS: Banke u Srbiji visoko kapitalizovane i likvidne

BEOGRAD  - Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da su srpske banke visoko kapitalizovane i likvidne i da se može očekivati nastavak ukrupnjavanja u bankarskom sektoru.

Rodila blizance u dve boje

GLAZGOV - Kerol Frejzer je toliko bila sigurna da će njeni blizanci biti različite boje kože da im je i pre nego što su se rodili dala nadimke So i Biber i bila je u pravu. Da li je reč o majčinskoj intuiciji ili pukoj sreći, tek Kerol je jedna u milion kojoj se to dogodilo