sreda 26. maj 2010.
RSS

Milošević i Tuđman nudili muslimane jedan drugome

HAG - Tužilaštvo Haškog tribunala obelodanilo je nove izvode iz ratnih beležaka generala Ratka Mladića iz kojih proizilazi da su bosanski Srbi i Hrvati, uz pomoć vlasti u Beogradu i Zagrebu, delovali zajedno da bi muslimane prisilili na podelu BiH. kompletan tekst

Srbija u finalu Evrovizije!

OSLO –  Srpski predstavnik na 55. "Pesmi Evrovizije" Milan Stanković, sa pesmom "Ovo je Balkan", plasirao se u finale tog takmičenja, zajedno sa još devet učesnika prvog polufinala, održanog u "Telenor" areni u Baerumu, kod Osla

 

Uhapšeno još 15 Šarićevih saradnika

BEOGRAD  - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da je u nastavku akcije "Balkanski ratnik", u Sloveniji uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Uhapšen optuženi za ubistvo porodice Roknić

ZAGREB  - Bivši policajac Željko Gojak (48), osumnjičen za ubistvo srpske porodice Roknić u karlovačkom naselju Sajevac 1991. godine,uhapšen je u Hrvatskoj po nalogu i poternici Županijskog suda u Zagrebu.

"Manjeti Mareli" gradi fabriku u Kragujevcu

BEOGRAD - Italijanska kompanija "Manjeti Mareli" potpisala je sporazum sa Vladom Srbije i gradom Kragujevcom o izgradnji fabrike za auto-delove, u koju će biti uloženo 60 miliona evra.

- Izgradnja fabrike u Kragujevcu trebalo bi da počne u narednih nekoliko meseci, a na leto naredne godine trebalo bi da počne proizvodnja -  izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić posle potpisivanja sporazuma.

Odbegli Šinavatra ponovo u Crnoj Gori

PODGORICA - Bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra, čije hapšenje traži sud u Tajlandu, od ponedeljka je u Crnoj Gori. Taksin je sa porodicom odseo u luksuznoj vili "Miločer" u blizini Budve i Crnu Goru bi trebalo da napusti najkasnije...

Umičević: Podneću ostavku ako se dokažu optužbe

SMEDEREVO  -  Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević rekao je da je spreman da podnese ostavku ako se dokaže da su istinite tvrdnje njegovog bivšeg koalicioni partnera Milana Lukića da je mimo procedure sklopio ugovor koji je štetan po grad.