sreda 17. februar 2010.
RSS

Lažna država Kosovo tone u bedu

BEOGRAD - Tokom dve godine od nelegalno proglašene nezavisnosti Kosova traje i diplomatska bitka Beograda za legalno, pravedno i održivo rešenje statusa južne srpske pokrajine. Fantomsku tvorevinu priznalo je manje od trećine članova Ujedinjenih nacija, dok
kompletan tekst

MUP pokreće istragu protiv Artemijevih saradnika

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova će, po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu, pokrenuti istragu protiv najbližih saradnika razrešenog vladike Artemija, rečeno je juče u MUP, a po tom zahtevu Višeg tužilaštva će, kako kažu, biti postupljeno kao i po svakom drugom.

Brezovicu otimaju parče po parče

BEOGRAD - Država Srbija nemoćna je da spreči privatizaciju ski-centra Brezovica, koju je već započela prištinska vlada, i to po sistemu parče po parče! Kosovska agencija za privatizaciju zvanično je 8. februara otvorila takozvani 42. privatizacioni krug

Najpovoljnija domaća ponuda za Koridor 10

BEOGRAD - Na tender za izgradnju 110 kilometara severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije, dostavljene su tri ponude, objavljeno je na jučerašnjem otvaranju ponuda u Ministarstvu za infrastrukturu.

Žandarmi hapsili tinejdž-bandu

NIŠ - Četiri osobe, od kojih su tri maloletne, uhapšene su zbog serije teških krađa u Nišu u kojima je ukradena roba čija vrednost prelazi iznos od dva miliona dinara, saopšteno je juče u Policijskoj upravi u tom gradu.

Sinove krste imenom Pavla

Deset novorođenih Beograđana, samo tokom januara ponelo je crkveno ime Pavle. Od dana kada je umro srpski patrijarh, 15. novembra 2009. godine, sve je više roditelja u Beogradu koji su svojim tek rođenim sinovima nadenuli ime sveca  koji je hodao zemljom!

Nagrađen "Ovaj svet"

BEOGRAD - Pesnička knjiga "Ovaj svet" Živorada Nedeljkovića, u izdanju "Arhipelaga", osvojila je nagradu "Meša Selimović" kao najbolja knjiga štampana u 2009 godini.
Odluku Velikog žirija u kome su ove godine bila 52 književna kritičara