petak 26. jul 2013.
RSS

Ubica Đinđića prebačen u London!

Pravi ubica Zorana Đinđića evakuisan je iz Beograda 12. marta 2003. privatnim avionom, koji je sa surčinskog aerodroma odleteo za London. Ako budem prisiljen, pravdu ću i za atentat i za ostalo potražiti u Strazburu. A, dotle, i ovde ćemo se, bogami, ćerati još!

Osuđen, zasad, na svih 137 godina robije, Milorad Ulemek Legija ipak ne gubi nadu da će na kraju dokazati da nevin čami u samici Okružnog zatvora u Beogradu. I više od toga. Namerava da dokaže ne samo da sam nema nikakve veze sa likvidacijom Zorana Đinđića, već i da ubica uopšte nije bio Zvezdan Jovanović, nego neko sasvim drugi. Neko ko je - samo nekoliko sati posle ubistva - evakuisan za London. Privatnim avionom koji je poleteo sa surčinskog aerodroma.

U ekskluzivnom intervjuu za Glas javnosti i Kurir, Ulemek odgovara na oko 400 pitanja koja se odnose na ubistva Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, pokušaj likvidacije Vuka Draškovića u Budvi i na Ibarskoj magistrali, kao i na petnaestak ubistava na “beogradskom asfaltu” i tri otmice - za šta je sve optužen. Ali, istovremeno, iznosi i neku vrstu vlastite kontraoptužnice, polemišući sa Dušanom Mihajlovićem, Vladimirom-Bebom Popovićem, Čedomirom Jovanovićem i drugima. Pri tom, ukazujući, pored ostalog, da je Dejana Milenkovića Bagzija, jednog od četvorice svedoka saradnika u procesu za ubistvo, pola godine u Grčkoj “trenirala” jedna strana obaveštajna služba, najverovatnije američka.


Izjavili ste povodom svoje predaje: “došao sam da kažem istinu i tražim korektno i fer suđenje”. Takvo suđenje, kako tvrdite, niste imali ni u jednom procesu. Šta ćete uraditi ako Vrhovni sud Srbije na kraju svih krajeva odbaci i vaše buduće žalbe na, sada još nenapisanu presudu za ubistvo Đinđića? Hoćete li pravdu tražiti u Strazburu?

- Došao sam i rekao istinu. Fer suđenje nisam imao, niti sam mogao da imam, sa ovakvim stanjem u državi! Kad je reč o Vrhovnom sudu, opet ne očekujem ništa posebno. Očekujem da će postupiti po direktivi, da će i one njegove sudije koje se budu bavile ubistvom tako sačuvati svoje fotelje. To je linija manjeg otpora koja je kod nas i dalje popularna. A Strazbur? Pa, o tom - potom. Imamo ovde još da se ćeramo! I, bogami, ćeraćemo se!


Ako je baš svaki proces u kome ste optuženi, kako tvrdite, “režija” - zašto bi Strazbur bio van domašaja tako moćnih “režisera”?

-Da li vi to upoređujete pravosuđe EU sa našim?! Dobro ste me nasmejali!

ŽIVKOVIĆU, CEDI GROŽĐE!


Bivši premijer Zoran Živković tvorac je, na prvi pogled paradoksalne, tvrdnje: da ćete vi, a možda i neki drugi osuđeni za atentat, “otvoriti dušu” tek kada se suočite sa pravosnažnim osuđujućim presudama. Znači li ovo da je Živković već tada znao nešto više i bio u pravu?

- Što se tiče te izjave mudrosera, gospodina Živkovića, pa i sami kažete da je to paradoks. Gospodin Živković ćuti, ćuti i onda odjednom odvali nešto i verovatno čeka da se zemlja zatrese. Međutim, ništa od zemljotresa! Svoje znanje i umeće dotični gospodin je pokazao tako što se Vlada Srbije raspala za samo šest meseci njegovog vođstva. Prema tome, neka cedi grožđe i nek ne lupeta gluposti!


Da li ste sada spremni da kažete bar nešto što niste bili spremni, ili niste smeli, da kažete u krivičnim postupcima? Pogotovo ako ste znali da se i zbog vas gradi zatvor u Požarevcu i da možete da računate na nekoliko puta po 40 godina robije? Da li se, možda, nešto krupno u međuvremenu dogodilo, nešto što bi promenilo vaš gard?

- Malo ste naporni, ali dobro. Takvi ste vi novinari. Sve za slavu, i tiraž! Svojom predajom dokazao sam spremnost za punu istinu. NJu sam, takođe, dokazao i odgovaranjem u sudnicama na sva postavljena pitanja. Kao što sada odgovaram i vama. I, kao što sam spreman da odgovorim sutra. Bilo kome.


A zatvor?

- Vi, novinari opet, kao i mnogo puta do sada, pokušavate ovom narodu ili građanima (kako to vole da kažu ove bajne demokrate), da utuvite u mali mozak razne predrasude. Jer, totalna je glupost i neistina da je taj novi zatvor izgrađen zbog moje malenkosti. Čisto sumnjam da bi se država bacala u takav trošak zbog mene! Po mojim saznanjima, taj zatvor je izgrađen da bi “pratio” novi zakon o organizovanom kriminalu. Na zahtev Evropske unije, u koju tako grčevito želimo da uđemo. Tako smo, eto, počeli od gradnje zatvora, umesto od porodilišta, bolnica i škola! Ali, dobro. I to je Srbija.


Da li se u međuvremenu zaista išta krupno dogodilo?

- Krupno se nije dogodilo ništa, osim što sam dobio ukupno 137 godina robije. Na stranu ta sitnica, želim da se čuje i druga strana priče.

KAO PAPA NA EGZITU

Kako izgleda jedan vaš zatvorski dan? Kako održavate duh i telo? Šta čitate?

- Zatvorski dan, kao zatvorski dan. Ako se čovek ne organizuje dobro, može da se smori kao Papa na Egzitu. Kod mene je ovako: puno čitanja i pisanja, malo sporta i rekreacije. Duhovne molitve pre svega. I, prođe dan. Pa onda sutradan - sve ispočetka. To vam je kao u začaranom krugu. Trenutno čitam klasike: Gintera Grasa, Alaji, Salamana Ruždija, Amos Oza i tako. Lagana literatura.

l o kojim duhovnim molitvama govorite?

- Govorim o molitvama iz našeg, pravoslavnog molitvenika. Nije sigurno iz Korana! Pobožan sam. Verujem u jednog jedinog Gospoda Boga.

DALEKO OD FILARETA

Danica Drašković javno tvrdi da vas je vladika Filaret mesecima skrivao u crkvi, u banji kod Priboja. Ima li istine u tome?

-Baba Dana, kao po običaju, mora da promoviše svoju pamet preko mojih leđa. Sve vreme svog skrivanja boravio sam u svojoj kući!

KAO ĐAVO OD KRSTA!


Šta je bilo ono što ste govorili u sudnicama: delimična istina, ili laž (na koju imate pravo i po ZKP), kombinovana, možda, sa svesnim skretanjem sudskih postupaka na krivu stranu? Ili odvraćanje pravosuđa od nekih okolnosti, aktera i događaja?

- Nikada nisam pred sudom govorio laži ili delimičnu istinu! Problem je samo u tome što mene nisu hteli baš mnogo da slušaju. Za ove četiri godine i malo više, koliko traje ova cirkusijada, sudije koje su sudile meni i ostalim pripadnicima JSO-a nisu bile baš mnogo zainteresovane da čuju istinu i da prime k znanju ono što mi imamo da kažemo. A, i zašto bi - kad su presude nama najverovatnije donete još pre 12. marta 2003. godine! Na sudijama je bilo samo da odrade proceduru. Dokaz za to je i ovo što se događa sa presudom Vrhovnog suda u slučaju Stambolić-Drašković.


Šta imate u vidu?

- Jedan jedini sudija je tu stvar hteo da istera do kraja. Pa, kada je video da nema s kime, jer su danas fotelje i funkcije najvažnija stvar u zemlji Srbiji, upravo taj sudija je morao da podnese ostavku, jer je to i u pravosuđu, izgleda, jedini način da se sačuvaju čast i dostojanstvo profesije. Siguran sam da danas mnoge kolege tog sudije, Milene Inić-Drecun, govore ispod glasa: “Budala!” Ali, u tome je razlika između velikih i malih ljudi. Veliki ljudi ispadaju “budale”, a mali i poslušnici kao da postaju primer novih vrednosti današnjeg društva. Šta da se radi: I to je Srbija!


Hoće li se vaša buduća žalba Vrhovnom sudu “vezivati” i za predmet “Politička pozadina ubistva na premijera Zorana Đinđića”, kojeg je formirao Slobodan Radovanović, pre nego što je otišao sa funkcije Specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala?

- Moja dobra volja da odogovorim na pitanja koja mi postavljate nema ama baš nikakve veze sa spekulacijama koje lansiraju razni pojedinci. Hoću, jednostavno, da se čuje i druga strana priče. Svaka medalja ima dve strane.


Šta kažete za potez tužioca Radovanovića?

- Predmet “Politička pozadina ubistva” priča je za sebe. Pitam: zašto to nije razrešeno u toku samog procesa?! Ako je to suđenje bilo “proces veka” zašto se nije išlo do kraja, već se prelomilo preko kolena?! Moje lično mišljenje je da je to bila “cirkuska predstava veka”! Uveren sam da slično misle svi koji su ga ozbiljno pratili.


Zar vama razotkrivanje “pozadine” ne bi trebalo da odgovara?

- Prema mojim informacijama, taj predmet je formiran samo da bi se zamazala presuda i da bi se pažnja odvukla na drugu stranu. Jer, ako hipotetički uzmemo, zapravo, zdravo za gotovo, teze koje pokušavaju da plasiraju Čedomir Jovanović i ovi njegovi hašišari, pitanje je: kako će pozadinu tog ubistva da istraži neko, ko je na neki način (po lupetanju Čedice), umešan u to ubistvo?! Međutim, to su same gluposti, koje se lansiraju po sistemu “držite lopova”. Zato može da se pita samo: zašto istraga u tom tzv. “Predmetu” nije vođena od samog starta? Nije potrebno mnogo mudrosti da bi se neke stvari isterale na čistac, a posle toga bi mnogo šta bilo jasnije.


Na šta ciljate?

- Na ovo: zašto je sud grčevito izbegavao rekonstrukciju samog ubistva? Utoliko pre što bi posle nje mnogima bila začepljena usta! Ali, sud je bežao od rekonstrukcije kao đavo od krsta! Zato što je i sudijama bilo jasno da rekonstrukcija ruši zvaničnu optužnicu! Da je vlast stvarno bila zainteresovana za rasvetljavanje političke pozadine ubistva Đinđića - istraga bi od starta krenula sasvim drugim pravcem!


OD KOŠTUNICE - NIŠTA


Kojim to drugim pravcem?

- Veoma jednostavnim. Trebalo bi do kraja ispitati mnoge činjenice. Zašto je Vladimir-Beba Popović tražio od Milana Veruovića da zaboravi i ne pominje famozni treći metak? Kome je telefonirao Spasoje Vulović - tadašnji vođa akcije “Meljak”, sada komandant SAJ-a i ko je osoba koja mu je aminovala ili naredila ubistvo Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, koji su u tom trenutku imali status uhapšenih osoba? Zašto za Bagzijem nije bila izdata Interpolova poternica? Kome je bilo u interesu da Bagzi onda ne bude izručen našim pravosudnim organima? Valjalo bi setiti se: on je u Grčkoj proveo više od šest meseci i mnogo se natezalo s njegovim izručenjem Srbiji. A, primera radi, “francuska petorka”, uhapšena zbog falsifikovanih pasoša, bila je izručena posle dva dana. Što znači: Bagzi je, iako optužen za učešće u ubistvu najvišeg državnog funkcionera, “čekao” duže od pola godine!


Šta bi još trebalo proveriti ?

- Mnogo toga! Ko je izvršio strahovit pritisak na sud da se Bagziju da status svedoka saradnika, uprkos tome što on nije rekao ništa što se već do tada nije čulo na suđenju? Tim pre što je dobio status kao ponavljač, iz drugog puta. Dalje, kako je bilo moguće da on bude pušten iz pritvora za slučaj “Limes” ako su, kako sada tvrde, svi odmah znali da je to bio pokušaj ubistva? Šta su nadležni organi uradili za tih dvadeset dana koliko je prošlo od “Limesa”, do 12. marta 2003. da zaštite pokojnog premijera Đinđića?


Je li to, najzad, sve?

- Nije! Ako je tužilac Jovan Prijić raspolagao jakim dokazima - zbog čega su mu bila potrebna čak četiri svedoka saradnika?! Zar jedan, uz sve te “dokaze”, nije bio sasvim dovoljan? Još je puno pitanja na koja bi trebalo pronaći odgovore, ali se očigledno, krenulo sasvim drugim putem. Kao što rekoh: Srbija nije spremna za pravu istinu! To što je tužilac Radovanović naprasno sklonjen na tzv. više radno mesto - samo ukazuje da su moje tvrdnje tačne. Ne menja se konj koji dobija trke i pobeđuje!


Ne potvrđuju li pitanja koja otvarate javno izgovorena očekivanja Čedomira Jovanovića, Rajka Danilovića, Srđe Popovića, Vladimira-Bebe Popovića i drugih: da ste kalkulisali tokom svih procesa, nadajući se da će vas zaštititi premijer Vojislav Koštunica, za čiji ste račun, navodno, izvršili političke likvidacije?

- Prvo, nisam otvarač ili otvaračica usta kao neki! Uvek sam govorio bez dlake na jeziku! A, drugo, pretpostavkama političkih i društvenih pigmeja čija ste imena naveli svaki komentar je izlišan. Ta stara i zla priča da sam se predao zato što sam dobio nekakvu zaštitu od pojedinih političkih struktura - obična je glupost! Pa meni, za ono za šta sam optužen, ne bi mogao da pomogne ni Savet bezbednosti UN! Niti bih ja prihvatio njegova obećanja i zaštitu! Utoliko mi je manje bila potrebna zaštita sitnih mudrosera sa naše političke scene.


Znači, tvrdite da vas niko nije ostavio na cedilu?!

- Upravo tako. Nisam imao nikakav dogovor, niti ičiju zaštitu! Samim tim, mene niko nije ni mogao ostaviti na cedilu! Imao sam dovoljno muda da se predam dobrovoljno. I zato što sam kao vojnik naučen, još u ranoj mladosti, da prihvatim svaku odgovornost. Osim toga, smučilo mi se da više slušam kako blate i moju porodicu i JSO! Najvažnije je, uprkos tome, ipak bilo to što je istina na mojoj strani! I, za razliku od mnogih drugih, ne krijem se iza tuđih skuta i imena. Ja sam svoj na svome. Mogu svakoga, u bilo koje doba, da pogledam u oči. Ma, ne plašim se nikoga, osim Boga i žene!

Komentari

Браћо Срби, жалосна вам мајка, нити шта знате о крвавој католичкој прошлости и бескрајним злоделима где год су они, огњем и мачем, "заступали Христа", нити сте свесни да вас и овог часа преводе, постепено и подмукло, у унијаћење (нека врста кандидатуре за праве католике) прво тако што вам потурају латиницу... а онда вам отварају урокљиве очи за тобожње, виртуелне грехе српских попова и владика.Где вам је памет, браћо?Ево и ГЛАС ЈАВНОСТИ почео је да се служи латиницом,авај нама!

Javljam se iz daleke Australije. Vidim mnogo je velika nezaposlenost pa se mnogo ljudi i to najvise neobrazovanih bavi politikom.
Radis li stagod Kamenko ? Ako ne na poslu , radis li barem nesto oko zene ?
Idi bre skuhaj rucak , uradi nesto korisno za zemlju Srbiju. Evo australijski izbori se priblizavaju, a ovde svet to i ne primecuje. I ne znaju ko je Prime Minister . Ljudi rade i razmisljaju o pametnijim stvarima.
O zemljo Srbijo kad ce da se probudis iz sna i ugasis sijalicu proslosti.

Strahinja Banovicu, samo ti lepoj kuhaj i dalje rucak u tvojoj dalekoj Australiji, glasaj na njihovim izborima, upoznaj Prime Ministera kako ti napisa, navali i na zenu, nemoj nam pomagati sa svojim idejama jer si daleko od stvarnosti koja je ovde.

STRAHINJA NISI BAS STRASAN,"SKUHAJ" TO ONOJ TVOJOJ DA TI NE POBEGNE,i NE GURAJ NOSURDU GDE NE TREBA,PAMETNIJE JE DA LJUBIS "prime" MINISTRA U GU.... I ZAHVALI MU SE STO TE PUSTIO TUDA, i TO SVAKI DAN BEZ APOTEKARSKOG REZEPTA

Brate ko zna proslost moze da ide u buducnost ali obrnuto ne moze pa razmisli malo, a u stvari ti si u Australiji pa tebe i ne interesuje proslost pusti nas Srbe u Srbiji da vodimo racuna o buducnosti a ti vodi racuna o buducnosti Australije Ziveli CCCC

pa znamo mi da vi tamo nemate pojma ni ko vam je premijer ministar , kao uostalom sto ni u americi ne znaju ko im je predsednik drzave! ali to je odraz nekulture i neobrazovanosti, ili uske obrazovanosti, i nikako to ne mozete da poredite sa srbijom koja ima drzavu hiljadama godina, to je objasnjenje za vasu apoliticnost. a covek je , po svojoj prirodi socijalno bice, politicno bice, naravno imam u vidu coveka u najsirem smislu te reci! zato , nemojte da nam filozofirate iz australije, amerike ili ne znam vec odakle! srbi nikada nece postati samo biracko telo ili samo puscano meso, to nam nije u genima!

avaj - je turska rech srpski kamene.
унијаћење- ne postoji u rechniku pisanog srpskog jezika. Mozda si ti to koristio kad si bio mali u svom 'kraju' ili na livadi gde si odrastao. Ali ne verujem da si pohadjao veronauku ili znao shta je bozic u osadesetim ili sedamdestim godina proslog veka. Verovatno, brate, nije bilo popularno. Blago srbiji sa glupim, neobrazovanim i nepismenim pijanim siledjama koji ne umeju ni ratove da vode.

Ненаде, обрати пажњу на последњу реченицу коју си написао. Намерно ћу навести у изворном облику: "Blago srbiji sa glupim, neobrazovanim i nepismenim pijanim siledjama koji ne umeju ni ratove da vode.".

Са неписменим силеђама? Јеси ли мислио на себе док си то писао? Прва реч у тој реченици указује да ти је познат појам великог слова. Назив моје земље си малим написао јер си неписмен, претпостављам. Не знам. Можда си био пијан. Неко би могао помислити да си то учинио желећи да ниподаштаваш моју земљу, али сумњам да си способан за тај ниво размишљања (приземан, али ипак предалек за тебе, чини ми се).

Србе који читају ове опаске желим да подсетим на "Завештање језика", које се приписује Стефану Немањи. Без жеље да дубље залазим у то ко је овде писмен, а ко неписмен, подсећам вас на важност очувања српског језика. Ако вам је драга Србија, ако желите да Србин постоји и за тисућу година, морате да чувате и негујете српско наслеђе. Притисак је огроман и зато морате бити свесни против чега и зашто се борите. Половичном борбом нећете стићи до победе. Буду ли новинари и остали запослени на уништавању Србина успели да вам одомаће ивентове, хепенинге, департмане, евалуације, акредитације, ријелити шоуове и друго, све и да Србија буде до Токија, Срба бити неће.

Ма колико многима следеће деловало необично, српски језик је неупоредиво важнији од спречавања отцепљења Косова и Метохије. Одредите нивое важности, проучите изводљивост одређених подухвата. Прочитајте "Завештање језика". Немањићи су то објаснили много боље него што бих ја, иако савременик, овде могао. Стефан је био прави родољуб и, ако тражите неког родољуба на кога ћете се угледати, немојте га тражити међу савременицима.

Срби кажу "ТИСУЋУ" ?

Odrasla samu Srbiji i nikog nisam cula da koristi rec tisucu sem izbeglica.

To sto si ti odrasla u Srbiji, ne menja cinjenicu da si neobrazovana. Nije strasno ne znati nesto, uostalom niko nije sveznajuci, ali nemoj da se pravis pametna. "Tisuca" jeste srpska rec, a sto je ti cujes samo od izbeglica iz Hrvatske, sta to govori?..da nisu Hrvati pobegli od sebe samih?!

Gospodine volela bi da mi odgovorite da li se u Srbiji kaze tisucu ili hiljadu.

"Gospodine volela bi da mi odgovorite da li se u Srbiji kaze tisucu ili hiljadu."
Prvo i prvo, iza "Gospodine" treba da stoji zapeta. Drugo, prvo lice jednine potencijala glasi - bih (a ne - bi).
Tisuca je slovenska rec koja se koristi u srpskom jeziku paralelno sa terminom - hiljada. Leksemu HILJADA, preuzeli smo od Grka.

Kakva je vaznost u tome kako se kaze neka rijec u Srbiji?- Zbog takvih razmisljanja Srbija i jeste svedena na danasnje granice, pa se pojedinci obaziru na lokalni izgovor. Nije ni cudo sto su nam politicari usko-vidni kad dolaze iz takve ili slicne sredine.
Gospodjo ili gospodjice, gospodin koga kritikujete dolazi verovatno sa nekih drugih prostora bivse Jugoslavije pa neke reci izgovara drugacije nego vi ali to nije razlog za kritiku negativnog smisla, ali pored svega taj doticni gospodin je Srbin sto morate da priznete. Tako, bilo bi veoma lepo od vas kada bi mu se izvinuli. Hvala.

svi se nesto prave pismeni, vazni i pametni :-(((((((((

Sve dok razdvajate ljude na Srbe, Amerikance, pismene i nepismene, verujete da ce vam pomoci tamo neki "Bog", uvek ce biti sukoba glupih i glupljih, a pametni i bogati ce sa visine da vam se smeju i uzivaju.

Термин "унијаћење" постоји, само ти ниси учио у школи српски језик. Јер да си пратио наставу, у осмом разреду би учио Симу Матавуља и приповетку "Пилипенда". Али, што паметно рече један наш афористичар - Нека је благословен онај ко нема шта да каже, а ипак ћути!"
А ти узми "Речник српског језика", "Речник страних речи и израза" и научи нешто!

unijacenje je od rechi "unia" ili zajednica, ili "katolikion", na grchkom, shto znachi skup, sabranje. sabornost je jedna od sushtinskih osobina Crkve, pored svetosti i apostolskog prejemstva, ili sukcesije.

Vise verujem Miloradu nego ovima koji su ga osudili. Pogotovu sada kad se vidi ko vlada zemljom Srbijom i dokle su nas doveli ovi koji rade za nase neprijatelje.

svaka ti je ko njegoseva ziv mi bio brate

Ti si definitivno promasio temu . Usput , pismo je nacin komunikacije po meni je vazna poruka a ne znaci na kojim je napisana . LJudi koji razmisljaju kao ti gledaju ambalazu a promase sustinu ali izgleda da je kod tebe sustina sacuvati ambalazu .

Treba se podsetiti i vremena kad je policija dobila ovlascenje dq legitimise i privodi vojna lica. Tada je uzdrmana osnovna drustvena struktura vlasti i pretvorena u uzurpaciju. Ovaj Legija ne treba da bude u zatvoru. On nista nije ni sam smislio ni sam uradio niti se na mafijaski nacin obogatio. Njegova sluzba je bila teska, iz dana u dan vezbe, kondicioni treninzi, komadovanje jedinicom i jos nerviranje oko toga sta specijalne jedinice policije smeju i ne smeju sebi da dozvole da rade. Ne treba zaboraviti da su u Slobina vremena svakojaki banditi isplivali u prvi plan i da je veoma tesko bilo uopste biti u policiji a kamoli na tako visokom polozaju i gledati sebe u ogledalu. Zbog toga je bilo mnogo nesporazuma i u okviru SPS i u policiji i mnogi od tih nesporazuma jos i danas nisu reseni. Ne treba zaboraviti da su Sloba i njegova banda krivi i za raspad Jugoslavije i za rat bez mozga koji je samo njima koristio pa i njima ne bas mnogo. I ne treba zaboraviti da clanovi Slobine bande i danas sede na politickim funkcijama sirom bivse Juge osim onih koji su poumirali. Ako iko ima imalo logike, ne treba zatvarati ljude koji rade i zrtvuju svoj zivot za drzavu, nego one koji je rasturaju kroz razne "paktove" i rasprodaje drzavnih bogatstava.

Ja se javljam sa dalekog Marsa. Živeo sam do početka ovog milenijuma u Srbiji u kojoj je sve bilo savršeno, zahvaljući pre svega izuzetno mudro vođenoj politici i privredi. Da me nisu oteli, ja bih i sada bio na raspolaganju svim organima da posvedočim da čoveka koji je ceo život proveo moleći se za spas duša svojih žrtava ne sme da optužuje tamo neki sud. Iz njegovih izjava je jasno da on jedini nije radio ništa loše. Zato ja optužujem ovu (i prethodnu) vlast što mu daje samo 137 godina da to dokaže.

Stevo,ovaj tvoj komentar i izgleda kao da si pao s Marsa pa te bole ledja. Rimljani, Englezi i Francuzi su zeljno u srednjem veku iscekivali da neko bude osudjen na smrt ili muke da gledaju izvrsenje kazni na trgovima. Zar i ti sad toliko krvozedno hoces da vidis po svaku cenu da neko bude osudjen.

Stevo,

Da li ne znas da citas ili nisi procitao kako treba. Pa covek (Legija) ne tvrdi da je nevin, cak naprotiv tvrdi da je uradio neke stvari na koje nije ponosan ali su bile deo njegovog posla. Covek trazi samo posteno sudjenje i da istina ispliva na povrsinu. Nikada se nisam slagao sa Milosevicevom politikom - zbog nje sam i napustio zemlju, ali na zalost gospoda Mihajlovic i Jovanovic i njima slicni - su jos gori - jadna nasa zemlja u takvim rukama .

Ljudi moji, pa vi svasta pricate. Koje kriv?????Koje ubica???? Legija nego ko drugi.

Pobogu Cilm,
Ova izjava je sigurna kao da se negde davao film o ubistvu Kenedija u kome je Lee Oswalda igrao Legija a Djindjic Kenedija. Ne zna se jedino ko su scenarista i reziser. Takodje niko ne kaze da je film dokumentarac. I kad krivog osudi obican covek a ne Bog to je greh, a kamoli kad nije ni sigurno ni dokazano nego izvikano ne bi li narod poverovao i imao cime da se zabavi.

Mihajlovica i Cedu Jovanovica da ima prave vlasti trebalo bi pod HITNO u istragu.Sta se jos ceka,da narod to ucini.Kako pravosudje radi,mislim da od toga nismo daleko.
Ponavljam:Mihajlovic i Ceda su kljuc svih zamrsenih stvari.U ime naroda i pravde,trazim njihovo "privodjenje istini".

Ako neznas ko je ubio coveka vidi brate ko mu tapse zenu! U pravu si Srbo Cedica je prvi potapsao zenu pokojnog Djindjica, zatim je naglo osedeo sad se lagano susi!
Verujem u Boga!

Kakav panflet bivseg Stanisicevog SDB-a i to u dva vodeca tabloida .T U S E.................
Ta sluzba je imala 2256 clanova a sa dolaskom Milosevica i njegovog mentora Mire Markovic primljeno je jos oko 2500 :lopova ubica,narkodilera i ostalih badita sa ciljem da se sa njima brani ovaj rezim sto se pokazalo i tacnim.
Legija je jedna belosvetska baraba a dogurao je do tako vazno cinioca u drustvu.On sve podastava,njegov vokabular je ulicarski ali asa dolaskom DINARACA u u svaki segmemnt vlasti
Milosevic,Stanisic,Arkan,Nedja Boskovic,Karadjic,Seselj,Mladic sve se svelo na placku.
Cume,Spasojevic,Bagzi i ostala olos imala je znacke i sepske i crnogorske SDB.
Ovaj intervju je pokazao da sluzba pokusava da opere senbe kroz bevidjen mediski prostor koji se daje ovom patoloskom ubici koji sada naprasno menja svoj iskaz.
A narod koji je lako manipulisati ce verovati svemu ukoliko je partiski opredeljen na PATRIOTE i
i DEMOKRATE. Srbija je najveci GETO Evrope.