Glas Javnosti

Ovo je sva potrebna dokumentacija za registraciju električnih trotineta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nalepnica je ključni dokument koji omogućava vozačima da učestvuju u saobraćaju.

Vlada Srbije usvojila je dopunjenu Uredbu o  o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, koja predviđa cenu  usluge izdavanja nalepnice za laka električna vozila - trotinete od 1.560 dinara i  obrasca nalepnice od 500 dinara, objavljeno je u Službenom glasniku.

Uredba je stupila na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.
Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila je da je poslednjim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima uvedena definicija "lakog električnog vozila" i da su na taj način "trotineti" prepoznati u zakonodavstvu i da će samo vozila koja ispunjavaju propisane uslove moći će da se koriste na srpskim putevima.

 

Uz zahtev, pored tehničke dokumentacije, prilaže se očitana lična karta za fizička lica, odnosno dokaz o upisu u registar pravnih lica za pravna lica, izjava propisana pravilnikom, na propisanom obrascu i dokaz u uplaćenoj naknadi za izdavanje nalepnice u iznosu od 2.060 dinara, od čega cena usluge izdavanja nalepnice iznosi 1.560 dinara, dok cena obrasca nalepnice iznosi 500 dinara.

Rok do 15. juna

Prema novom zakonu, vlasnici električnih trotineta moraju podneti zahtev za izdavanje nalepnice Agenciji za bezbednost saobraćaja do 15. juna kako bi legalno mogli da se kreću u saobraćaju.

Ova nalepnica je ključni dokument koji omogućava vozačima da učestvuju u saobraćaju.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Aleksandar u 11.04.2024 12:44:51 h
     0 
Vozace manjih trotineta koji u 99% slucajeva nisu vozili po ulici salju na ulicu, bez obaveze da poznaju saobracajne propise, da imaju kocnice, svetlo i signalizaciju, bez pripreme puteva i odgovarajuce zastitne opreme, vec ce in cuvati nalepnice, dok nama koji vozimo vece trotinete vec godinama po ulici i imamo A ili najmanje B kategoriju, ne dozvoljavaju registraciju vecih trotineta sa amortizerima, vecim tockovima, signalizacijom, full face kacigama i stitnicima, a pri tom im to sami trazimo.