Glas Javnosti

Na teritoriji opštine Sopot radi se 18 kilometara puteva

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sopot je specifična prigradska opština zato što tu ima najviše državnih puteva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju puta Sopot - Đurinci koji će, kako je rekao, građanima koji tu žive povećati komfor života i omogućiti najbržu vezu na buduću brzu saobraćajnicu “Vožd Karađorđe”.

Vesić je naveo da "Putevi Srbije", odnosno resorno ministarstvo trenutno na teritoriji opštine Sopot radi 18 kilometara puteva, te da se osim puta Sopot – Đurinci, čija je dužina tri kilometra, rade putevi Đurinci – Vlaška dužine 4,75 kilometara i Ripanj – Vlaška, dužine 10,2 kilometra. 


Takođe, ministar je rekao da se trenutno radi projekat za samu deonicu kroz naselje Ralja dužine četiri kilometra i da će, kada to bude završeno, na teritoriji opštine Sopot “Putevi Srbije” uraditi skoro 22 kilometara puteva.


Vesić je rekao da je Sopot specifična prigradska opština zato što tu ima najviše državnih puteva zbog čega se, kako ističe, tu najviše i ulaže.

Kada je generalno u pitanju Beograd, Vesić je rekao da su tokom 2023. godine “Putevi Srbije” uradili 42,2 kilometara puteva čija je vrednost skoro 1,9 milijardi dinara.

U toku je, kaže, projektovanje, izgradnja li će u narednom periodu biti dati nalozi za još 42,2 kilometara, vrednosti 1,7 milijardi dinara.

"To znači da će Putevi Srbije, odnosno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infratrukture ukupno uraditi ili je već urađeno puteva na teritoriji Beograda u vrednosti od oko 3,5 milijardi dinara", rekao je Vesić.

Naveo je da Sopot neće biti direktno na brzoj saobraćajnici “Vožd Karađorđe” koja će, prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, početi da se radi u novembru, ali da upravo put Sopot - Đurinci omogućava najbržu vezu između Sopota i buduće petlje na brzoj saobraćajnici "Vožd Karađorđe".

unsplash
foto: uniplash


- To će ljudima koji žive u Sopotu omogućiti da budu brzo povezani na tu brzu saobraćajnicu i povećati njihov komfor života, a sa drugim putevima koje radimo brže se dolazi i do opštine Voždovac. Na taj način pokazujemo da ne gradimo samo autoputeve i brze saobraćajnice već da upravo izgradnjom ovih, lokalnih puteva ustvari podižemo komfor života - rekao je Vesić.

Naveo je da se na putu Sopot - Đurinci rade i trotoari i sve što je potrebno u naseljenom mestu kako bi se to mesto urbanizovalo i kako bi ljudi mogli bezbedno da žive.

- Zato je važno da nastavimo sa izgradnjom i rekonstrukcijom puteva i to ćemo, naravno, raditi i u budućnosti - poručio je Vesić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević izrazio je zadovoljstvo zbog radova na saobraćajnici Sopot – Đurinci koja je, kako kaže, dugo godina bila zapostavljena.

- Srećni smo što dobijamo ovakvu saobraćajnicu koja nas povezuje sa Avalskim putem - rekao je Milosavljević. 

Dodao je da je sve to deo projekta koji radi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a na čemu insistira predsednik Vučić - da se živi na prostorima gde nam je kuća i okućnica, a ne samo u velikim gradovima i da se nastavi sa razvojem sadržaja na prigradskom području.

Radove su obišli i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i građevinarstva zadužen za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja Miroslav Alempić, pomoćnik direktora JP "Putevi Srbije" Ivan Tejić, generalni direktor “Srbijaput AD” Petar Živojinović i vlasnik Arbag d.o.o. Zoran Arsenijević.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR