Glas Javnosti

IZBEGNITE OVE GREŠKE: Govor tela na intervjuu za posao

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od pogrbljenosti do izbegavanja kontakta očima, ovo su najčešće greške u govoru tela koje bi trebalo izbegavati tokom intervjua za posao koji želite.

Pogrbljenost
Pogrbljenost može delovati kao da vam nedostaje samopouzdanja i entuzijazma. Uspravite se kako biste delovali profesionalno i motivisano.
Prekrštene ruke
Prekrštene ruke na grudima mogu signalizirati obrambeno ili zatvoreno ponšanje. Umesto toga, držite ruke otvorenim kako biste odavali utisak pristupačnosti, prenosi "Times of India", prenosi N1 Hrvatska.

Izbegavanje kontakta očima
 
Izbegavanje kontakta očima može se interpretirati kao neiskrenost ili nesigurnost. Držite redovan kontakt očima sa osobom koja vas intervjuiše i pokažite da pažljivo slušate ono što vam govori.
Vrpoljenje
 
Preterano vrpoljenje, poput lupkanja nogom ili igranja kosom, može vam odvratiti pažnju i stvoriti utisak kod drugih da ste nervozni.
Neprestano gledanje na sat
Često gledanje na sat pokazuje da je osoba nestrpljiva ili nezainteresovana za razgovor ili intervju i stoga proverava vreme. Izbegavajte da gledate na sat tokom intervjua. Poštujte vreme poslodavca i budite mentalno prisutni tokom razgovora.
Igranje sa stvarima
Igranje sa stvarima poput penkala ili spajalica za papire može stvoriti utisak da vam je dosadno ili da ste anksiozni. Držite ruke mirno i izbegavajte ponašanje koje će vas ometati.

Čvrsto prekrštene noge
Čvrsto prekršten noge mogu signalizirati napetost i nelagodu. Zadržite opušteni položaj sa stopalima na podu ili lagano prekrštenim stopalima.
Preterano gestikuliranje
Iako gestikulacija može poboljšati komunikaciju, preterani pokreti mogu ometati razgovor.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR