Glas Javnosti

KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: "Sudeći po atmosferi, SNS i SPS ni danas neće doći"

Politika
Autor: Glas javnosti

Danas se nastavlja konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda koja je počela 19. februara. Ponovo će na dnevnom redu biti izbor predsednika Skupštine, a još uvek nije poznato da li će SNS i SPS obezbediti većinu za njegov izbor.

Deo opozicije najavio je ranije da će u slučaju da se on izabere sprečiti prekrajanje izborne volje. Sa druge strane, ukoliko se danas ili sutra ne izabere predsednik Skupštine, Beograđani će na izbori do kraja aprila

Ispred gradskog parlamenta nalazi se dosta pripadnika policije u u civilu. 

Najstariji odbornik, iz redova Socijalističke partije Srbije, Toma Fila već se nalazi u skupštinskoj sali i zauzeo je mesto predsedavajućeg.

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini grada Beograda pojavili su se uoči konstitutivne sednice sa parolama koje se odnose na neregularnost izbora.

Oni ispred gradske skupštine u rukama drže spremne transparente sa natpisima "Svi ste vi fantomi", "Pokrali ste izbore", "Beograd vas neće".

Odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović rekao je uoči današnje sednice da sudeći po atmosferi, odbornici SNS i SPS ni danas neće doći.



Većinu za formiranje vlasti u Beogradu Srpska napredna stranka je obezbedila, a o tome je javnost, davnih dana, obavestio neformalni predsednik te stranke Aleksandar Vučić. Međutim, ta većina nije formirana 19. februara, jer joj je nedostajao pun legitimitet, te je sednica pomerena za 1. mart.

Koalicija SNS i SPS ima ukupni 54 odbornika, te im nedostaje još dva kako bi formirali vlast. Nudili su se odbornici koje predvodi Aleksandar Jerković sa liste "MI-Glas iz naroda", ali još uvek je nepoznato da li će biti većine ili se ide na nove izbore.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR