Glas Javnosti

Kirije u Amsterdamu najskuplje u Evropi

Svet
Autor: Glas javnosti

Stanarine u Amsterdamu najviše su u Evropi, a među pet najskupljih evropskih gradova su i Roterdam i Hag, pokazalo je istraživanje agencije HousingAnywhere.

Ova agencija za iznajmljivanje nekretnina za srednjeročni zakup pregledala je zakupnine za više od 67.000 domova u 28 evropskih gradova u prvom kvartalu ove godine, a Amsterdam je zauzeo prvo mesto po cenama, ispred Rima i Pariza, prenosi RTV, pozivajući se na NL Times.

Amsterdam je na prvom mestu u sve tri kategorije, sa prosečnom zakupninom od 2.276 evra mesečno za stan, 1.740 EUR za garsonjeru i 963 evra za sobu. Prosečna zakupnina stana u Roterdamu iznosi 1.795 EUR, a u Hagu 1.790 EUR.


U Roterdamu su cene stanarina porasle za 15,8% međugodišnje, a u Hagu za 25,6%. Na listi deset najskupljih gradova kada je reč o iznajmljivanju stanova nalazi se još jedan holandski grad, Utreht, koji je zauzeo sedmo mesto sa prosečnom kirijom od 1.746 EUR.

Holandsko udruženje zakupaca Vonbond saopštilo je da je šokirano rezulatima istraživanja.
- Već smo znali da su stanarine visoke, ali činjenica da smo izašli kao "pobednici" ovog istraživanja, odnosno gubitnici, tužna je vest, saopšteno je iz udruženja, koje navodi da je istraživanje pokazalo da su cene iznajmljivanja stanova u Holandiji previsoke i da moraju da se ograniče.


Glas javnosti/ D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR