Glas Javnosti

STRADALA TROJICA SRBA: Uhapšenima u Banjskoj produžen pritvor za još dva meseca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Uhapšenim Srbima koji su učestvovali u sukobu u Banjskoj septembra prošle godine – B.S. V.T. i D.M, produžen je pritvor za još dva meseca, potvrdio je advokat Miloš Delević.

24. septembra prošle godine u selu Banjska došlo je do okršaja između naoružane grupe Srba i tzv. kosovske policije, usled čega je stradao jedan policijski narednik, Afrim Bunjaku i trojica pripadnika naoružane grupe Srba sa severa Kosova i Metohije.

Istog dana su B. S, V. T. i D. M. i uhapšeni, a prištinske vlasti ih terete za „terorizam“, dok je istovremeno raspisana Interpolova poternica za ostalim učesnicima.

Delević, advokat koji zastupa V.T, osim potvrde da je njemu ali i ostaloj dvojici danas još jednom produžen pritvor požalio se i na zatvorski tretman za njegovog klijenta.


(Foto: Jutjub)

Zbog povreda koje je tokom ovog sukoba zadobio u predelu noge, par dana nakon hapšenja je i operisan i od tada u nozi ima ugrađene šipke.

Pre oko dva meseca, kada mu je pritvor takođe produžen, njegov je advokat medijima kazao da bi ubrzo ta pomagala trebalo i da mu se uklone.

Međutim, kaže danas Delević – do toga još nije došlo.

„Imali smo previše strpljenja za zatvorske lekare, i lekare institituta u Prištini. Ovo previše traje. Kao njegov branilac, zatražiću od pretpretesnog sudije da mi dostavi kopiju njegove dokumentacije, kako bi se prorodica konsultovala sa lekarima, u vezi ispravnosti njegovog lečenja“, navodi advokat.

Bivši potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, preuzeo je odgovornost za napad u Banjskoj.


Glas javnosti//KoSSev

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR