Glas Javnosti

Nagetsi pratili meč Lejkersa uz rakiju kod Jokića

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Denver Nagetsa meč Los Anđeles Lejkersa i Nju Orleans Pelikansa gledali su kod Nikole Jokića i to uz rakiju. Posle pobede Lejkersa srpski as istakao je da njegov tim čeka težak zadatak, a jedan od razloga je i Lebron Džejms za koga kaže da je čudovište.

Lejkersi su zakazali susret sa Denverom već u prvoj rundi plej-ofa, a Nagetsi su to ispratili uz sjajnu atmosferu uživaju kod Nikole Jokića koji ih je ugostio kao pravi domaćin.

„Lepo smo se okupili kod trostrukog MVP-a, popili smo malo rakije, mala tradicija pred plej-of“, otkrio je medijima Pejton Votson.
Potom se Jokić osvrnuo na prošlogodišnje mečeve kada je Dener pobedio Lejkerse u finalu i to rezultatom 4:0.

„Igrali smo sa njima mnogo puta. Okupili smo se da vidimo tendencije, da pogledamo sve bazično. Da budem iskren, svaki meč u plej-ofu prošle sezone je bio težak. To je verovatno bila najteža serija koju smo imali otkako sam ja ovde. Da, pobedili smo ih 4-0, ali imaju stvarno talentovan tim, odlično sklopljen, čak iako im se nekoliko momaka vratilo. Imam veliko poštovanje prema njima, mislim da će svakako biti interesantna serija“, rekao je Jokić.


Iako nije lako rezultati jasno kažu svoje, a to je da Lejkersi na pobedu protiv Nagetsa čekaju od decembra 2022. godine.

„Mislim da umemo dobro da se nosimo sa njima. Nijedan put nije lako, oni bi mogli nekoliko stvari da urade drugačije u ofanzivi, mi bismo mogli da ubacimo neke druge momke na njihove glavne igrače, tako da će košarkaški gledano to biti vrlo interesantno, taktički, sa pozicije strategije“, istakao je srpski as.

Potom je govorio o tome na čemu taktički moraju da rade.

„Da pobedili smo ih osam puta zaredom... Kao što rekoh, svaki meč je drugačiji, možda znamo šta treba jer smo igrali mnogo puta sa njima, ali oni imaju mnogo oružja, nadam se da ćemo imati odgovor na svako od njih. Treba ih zaustaviti u tranziciji, posebno Lebrona, ako je moguće dobiti ih pod košem, Dejvis je tu pravo čudovište, potom sprečiti poene iz odbitaka, neutralisati šutere za tri poena, jer su do sada bili veoma dobri u tome. Detalji će napraviti veliku razliku".

Srpski as nije štedeo reči hvale za Lebrona Džejmsa.


„Sjajan je, on je ušao u istoriju. Stvari koje radi na terenu... To je nešto posebno. Pobeđivao je na mnoge načine, može da postigne poene iz bilo koje pozicije. On je čudovište. Poštujem ga, on je veoma dobar košarkaš, jedan od najboljih, i uživam da igram protiv“, iskreno ističe Jokić.

O susretu sa Lejkersima govorio je i Majkl Meloun, trener Denvera.

„Svako zna šta treba da se uradi da bi bio makar malo bolji. Poznajemo se dobro međusobno, znamo šta da očekujemo. Oni su sada u dobroj formi i željni su toga da okrenu stvari u svoju korist. Naši igrači su toga svesni, ovo je potpuno nova serija“, poručio je Meloun.

Prvi meč na programu je u noći između subote i nedelje od 2:30 ujutru.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR