nedelja 29. jun 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Dačić ni na promociji ni na Miloševićevom grobu

Dačić ni na promociji ni na Miloševićevom grobu

BEOGRAD - Grob bivšeg predsednika SRJ i Srbije, kao i lidera SPS-a Slobodana Miloševića u Požarevcu juče su, na sedmu godišnjicu njegovog izručenja Haškom tribunalu, posetili građani i predstavnici nekoliko udruženja. Za razliku od prethodnih godina, njegov grob nije posetilo rukovodstvo SPS-a. Poštu Miloševiću odao je predsednika udruženja „Sloboda“ Bogoljub Bjelica, i inicijativni odbor za osnivanje Pokreta socijalista Aleksandra Vulina. Ovom prilikom predstavljena je i zbirka govora Slobodana Miloševića „Prilog istoriji 20. veka“ u izdanju izdavačke kuće „Treći milenijum“.

Promociji knjige, između ostalih, prisustvovala je i novoizabrana predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.   

Komentari

Milosevic u tog malog debeljka nikada nije verovao.U njemu je prepoznao uljeza i borca za svoje vlastite interese.

Nema sumnje da gospodin Ivica Dačić vodi SPS putem protiv kojeg su većina članova i simpatizera ove nekada najjače stranke na srpskoj političkoj pozornici. U stvari, začeci tog Dačićevog preobražaja, koji će nešto kasnije "metastazirati" na celu stranačku strukturu, mogli su se primetiti još na sedmom (po redu) kongresu Socijalističke partije Srbije u decembru 2006. godine. Goli interesni pragmatizam, bez ičega što bi pri tom bilo iole politički podudarno sa politikom socijalista tokom 90-tih, moglo bi da se pokaže kao mač sa dve oštrice za političku budućnost Ivice Dačića i njegovih drugova. Naime ,g. Dačić bi morao imati u vidu jednu bitnu činjenicu ,a to je da je SPS poželjan kao partner DS-a u ovom trenutku, samo i isključivo zato što po mnogo čemu "kontroverzni" LDP nije osvojio nekoliko mandata više. Da se tako nešto dogodilo kojim slučajem, Dačić i njegova stranka ostali bi i nadalje "mračnjaci retrogradnih devedesetih" a ne "najperspektivnija evro-stranka u Srbiji" u ovom trenutku. Kroz tu činjenicu, trebalo bi posmatrati buduće odnose u novoj "semafor vladi".Oni će biti sve, ali ne i jednostavni ,bez trzavica i ozbiljnih lomova i afera.

Kako te nije sramota svojih roditelja, rodbine, naroda. Zar ti zaista tih par pisljivih krvavih dolara nesto znaci u zivotu. Pa ceo tvoj zivot ce te proganjati nepravda nanesena svojoj partiji i narodu. To je izdajnicki cin koji jos nije zabiljezen od doba Brankovica. Dali ti nije jasno da si ti kvisling i da ces prema tome tako biti zapisan u srpskoj istoriji. Nikad vise moj glas u to budi siguran. Zagrli tog svog prijatelja Nilskog konja, pa zajedno nastavite da jedete slaninu i cvarke sa lukom, jer sto ste deblji to ste pametniji. Izgleda da vi pamet mjerite kilazom.