sreda 22. maj 2013.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Dačić u Briselu

Dačić u Briselu

BRISEL - U razgovorima Beograda i Prištine pod okriljem visoke predstavnice EU Ketrin Ešton oko 13 sati je napravljena pauza, a očekuje se da će se nastaviti oko 17 sati, rečeno je u izvorima u srpskoj delegaciji.

Nakon što je trojni sastanak sinoć prekinut, dijalog je danas nastavljen oko 11.30 sati susretom predsednika vlade Srbije Ivice Dačića sa Eštonovom. Posle toga trebalo je da usledi susret Eštonove i kosovskog premijera Hašima Tačija.

Glavna tema je primena sporazuma postignutog 19. aprila. Današnji razgovori su prekinuti jer Eštonova treba da se oko 13 sati obrati Savetu EU koji danas počinje zasedanje. Visoka predstavnica je sinoć saopštila da je zadovoljna tokom razgovora. te da ne sumnja da se obe strane posvećene primeni sporazuma.

Eštonova je saopštila da je zadovoljna tokom sinoćnje runde razgovora Beograda i Prištine.

"Veoma mi je drago što su premijeri (Ivica) Dačić i (Hašim) Tači nastavili razgovor o implementaciji sporazuma koji je postignut u aprilu", navedeno je u saopštenju za medije iz kabineta visoke predstavnice.
Ešton je navela da ne sumnja da su obe strane posvećene primeni sporazuma i da će se razgovori nastaviti danas.

Iz izvora bliskih srpskoj delegaciji saznaje se da su današnji razgovori veoma teški tako da je neizvesno da li će biti postignut ikakav dogovor.