Glas Javnosti

Muškarci i prstenje: Zašto oženjeni muškarci ne nose burme?

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Burma je simbol uzajamne odanosti koji partneri razmene na venčanju, zbog čega nije iznenađujuće što se postavlja pitanje kada neko odluči da je skine

Češće je da to čine muškarci, ali isto se pitanje postavlja i kada žena skine burmu. Da li svi oženjeni muškarci treba da je nose?

Ova pitanja smo postavili čitateljkama, a prva reakcija većine je da oženjeni muškarac treba da nosi burmu.

"To je simbol blagoslova koji je primljen ili dat u crkvi", odgovorila nam je jedna čitateljka. Ipak, priznaje da njen muž trenutno ne nosi burmu, ali ima opravdanje - mora da je popravi. "Prvenstveno ne nosi jer mu je tesna", dodaje ona. Sličan problem ima i mnogo drugih žena.

"Moja burma sa venčanja sada mi stane na mali prst!", deli svoje iskustvo jedna čitateljka. "Nakon troje dece… tako da je ne nosim!", objašnjava ona. Čest je slučaj da neko od supružnika skine burmu zbog promene veličine prsta ili otečenosti, dok neki muškarci jednostavno ne podnose prstenje, pogotovo pri radu.

Većina supruga nema ništa protiv toga da muž skine burmu u situacijama gde bi mogla biti oštećena ili predstavljati rizik - tokom vežbanja, rada s mašinama ili u profesionalnom okruženju gde se detalji smatraju neprikladnim.


Ali, tumačenje o tome da burma označava da je muškarac "zauzet" i nema više slobodu da se zabavlja sa drugim ženama takođe je prisutno. Da li skidanje burme znači da muškarac priželjkuje da malo "švrlja" mimo braka? O tome se raspravlja među čitateljkama.

"Oženjen je, ali ništa ozbiljno", šali se jedna čitateljka. Ali druga se ne slaže. "Burma ništa ne znači", smatra ona. "Ako nešto želi da uradi, uradiće. Nije do burme, do čoveka je", dodaje.

"Nekima burma ne znači ništa pa je skinu, jer nemaju poštovanja", primećuje jedna čitateljka. "Ja volim što je nosim i ponosim se time. Moje mišljenje je takvo. A svako ima pravo na svoj izbor", zaključuje ona.



Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR