ponedeljak 15. decembar 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Vesti – ukratko...

Vesti – ukratko...

Nušić u Beču
BEČ - Beogradsko pozorište “Slavija” veoma se uspešno sinoć predstavilo u Beču, predstavom “Vlast”, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Radoslava Zlatana Dorića.
U prepunoj dvorani pozorišta “Akcent”, srpski glumci nagrađeni su dugim aplauzom za izvođenje komada našeg najvećeg komediografa.
Probrana glumačka ekipa, u čijem su se sastavu našli Ivan Bekjarev, Milan-Caci Mihajlović, Jelica Sretenović, Desimir Stanojević, Radovan Miljanić, Vjera Mujović, Marko Marković odlično je približila publici zaplet baziran na familiji, kojoj se “posrećilo” da njoj zet bude izabran za ministra.

Umalo preveslao Pacifik
SIDNEJ - Tridesetogodišnji italijanski avanturista Aleks Belini nije uspeo da prevesla Pacifik, pošto je bio primoran da pozove pomoć kada je stigao na svega 65 milja od australijske obale. Belini se otisnuo na pučinu u februaru iz Lime i nakon 18.000 kilometara bio je praktično pred ciljem, jer je dvogledom već mogao da vidi obrise Australije, ali nije izdržao. “Priznajem da sam drukčije zamišljao kraj ovog puta, ali bilo bi zaista glupo da nisam pozvao pomoć, jer više nisam mogao da veslam i samo bih se vraćao u okean. Ipak, prilično sam zadovoljan. Srce mi je ispunjeno”, rekao je Belini, koji deset meseci nije video kopno, a jeo je suvu hranu i pio destilovanu morsku vodu.