sreda 14. januar 2009.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Prave novu Užičku republiku

UŽIČANI NEZADOVOLJNI ODNOSOM DRŽAVE PREMA GRADU I ZLATIBORSKOM OKRUGU

Prave novu Užičku republiku

Vladari iz Beograda ovde su samo kada im trebaju glasovi, a kada obećano treba sprovesti, novac ide u drugde, kaže koordinator „Lige za Užice“ Dragan Vranić

UŽICE - Pošto država Srbija već godinama Užicu ne okreće glavu, već Užičanima nizom poteza „lupa šamare“, Užičani će odgovoriti formiranjem - Užičke republike!
Inicijatori ideje su „Liga za Užice“ i Udruženje „Forum“, a u organizaciji će, kako se najavljuje, biti mesta za sve koji misle da su ugroženi sadašnjim stanjem.
- Ovo što radimo nije nikakav cirkus, nego borba za goli opstanak čitavog regiona koji je nemarom države doveden do ruba opstanka. Pre samo dvadesetak godina, Užice je bilo privredni, kulturni, sportski centar, sada je varoš bez budućnosti. Ako se ništa ubrzo ne promeni bićemo varoš u kojoj će ostati samo stari i nesposobni - kaže koordinator „Lige za Užice“ Dragan Vranić.
Pokretači ideje najavljuju da će već sa prolećem početi regrutovanje zainteresovanih.
- Dug je spisak poteza države na koje smo ogorčeni. Vladari iz Beograda ovde su samo kada im trebaju glasovi, a kada obećano treba sprovesti, novac ide u druge krajeve. Nemamo mi ništa protiv da se i drugi delovi Srbije razvijaju, samo, u svemu tome želimo i svoje mesto. Naš cilj biće da vršimo pritisak na državu kako bi što pre izgradila autoput do Požege, da se vojni aerodrom na Ponikvama osposobi za civilne letove, da Užice u raspodeli državnih para ima tretman kao i Beograd, Novi Sad, Kragujevac - kaže Vranić.
Kako najavljuju kao metode borbe koristiće razne vidove građanske neposlušnosti.
- Ako će Vojvodina dobiti 90 odsto para od prodaje NIS, ako su se u Kragujevac slile pare od „Fijata“, zašto mi u Zlatiborskom okrugu ne bismo, na primer, dobili 20 odsto od privatizacije Drinsko-limskih elektrana - kaže Vranić.

Komentari

I Vuka Draskovica za predsednika Uzicke Republike,a Velju Ilica za premijera,Vuku je blizu Crna Gora ,a Velji Cacak,a osim toga oni su stare proverene komunjare.I to bi bilo dobro,ovce,koze,sir,mleko-EU je gladana to je perspektiva,a predsednik i premijer original COBANI.

Sa Veljinim ovcama ne racunaj najmanje godinu dana jer su sada na oporavku, postosu ih silovali novinari srbije. Veljo bi mogao da nadje posao kod MLadjena Dinkica kao coban ili cuvar na uspinjacama.