četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Vesti - ukratko...

Vesti - ukratko...

Ne pije vodu 90 godina

PODGORICA - Devedesetpetogodišnji Dragiša Božović iz Glavaca kod Berana više od devet decenija nije okusio ni kap vode. Umesto vodom, žeđ gasi vrućim mlekom.
Dragiša nikome do sada nije otkrio tajnu zašto ne pije vodu, osim po nekoliko gutljaja, i to kada ga sinovi nateraju. NJegov sin Vujica kaže da njegov otac ustaje ujutru u pet sati, pojede keks i popije mleko, spava do deset, ispred svoje kuće celog dana posmatra prirodu, a po podne obeduje u pet sati. Kod lekara je prvi put otišao u devedesetoj godini. Starac je doživeo duboku starost, ali još nije odlučio da kaže zašto ne voli da pije vodu.    
D. St.

NOVI PAZAR

LJubavni bilbord

 Na keju pored reke Raške u Novom Pazaru pojavio se neobičan ljubavni bilbord, koji je zakupila anonimna devojka da bi svom dragom posvetila veliko srce, jednu strofu i poruku: „Anele, volim te najviše na svetu“, prenosi Fonet. Iznajmljivanje bilborda u Novom Pazaru košta 200 evra na 15 dana.

NOVI SAD

„Maselov“ promo bus na Egzitu

 Brendirani promo autobus, koji je za potrebe promocije srpskog turizma „Masel Group“ dizajnirao i ustupio Turističkoj organizaciji Srbije, biće posebna atrakcija za posetioce ovogodišnjeg Egzita. Putem ovog neobičnog informativnog pulta, posetiocima će biti predstavljena Đavolja varoš, kao jedna od turističkih destinacija koja se nalazi u konkurenciji za izbor novih sedam svetskih čuda. Pošto će, po svim procenama, na Egzitu biti više od 100.000 domaćih i stranih turista, očekuje se da će ovakva promocija značajno doprineti podizanju informisanosti o Đavoljoj varoši. Posle Egzita, promo autobus će, do kraja godine, biti na usluzi i turistima u drugim gradovima Srbije.

GOLIJA

Grom ubio 15 ovaca

 U selu Rast, pod Golijom, u nevremenu koje je prekjuče po podne zahvatilo to područje, od udara groma stradalo je 15 ovaca Slavka Filimonovića.
Ovce su bile na ispaši, na strmovitom proplanku, na kome nema visokog drveća, grom je gađao direktno u stado od 40 ovaca, a udar je preživelo 25. Filimonovićevi sinovi, Ivan i Vladan su stado, na sreću, zbog kiše koja je počela da pada napustili nekoliko minuta ranije.
Član Gradskog veća Novog Pazara Radomirka Rajević rekla je Tanjugu da će iz gradskog budžeta biti izdvojen novac da se tom domaćinstvu, koje se bavi isključivo stočarstvom, bar donekle ublaži materijalna šteta.