petak 8. avgust 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Divljački pretučen na mitingu!

Sudbina Ranka Panića iz Mladenovca u rukama lekara Urgentnog centra u Beogradu

Divljački pretučen na mitingu!

Prema rečima majke Smilje, njen sin nije išao na miting da se bije niti išta lomi, o čemu svedoči i jedna javno objavljena fotografija, ali je zaradio takve povrede da mu je sada i život u opasnosti

BEOGRAD/MLADENOVAC - Ranko Panić (41) iz Mladenovca nije huligan niti narkoman, ali, kako tvrdi njegova majka Smilja, u velikoj je opasnosti da ga glave košta nedavno prisustvo na beogradskom Svesrpskom saboru podrške Radovanu Karadžiću!

Naime, lekari Urgentnog centra u Beogradu ulažu maksimalne napore da se posle operacije debelog creva njegovo stanje stabilizuje, jer su se pojavili i znaci srčanih problema, pa je zbog toga i dalje na intenzivnoj nezi u šok sobi na B odeljenju. Za sada niko od lekarskog tima nije spreman da sa sigurnošću kaže kako će teći njegov oporavak, pa je zbog toga i ponajviše uplašena majka Smilja.

- Molim vas, šta da vam kažem, kad mi nije ni do kakve priče i kad ni sama ne znam šta ću ni kuda ću... Ma, svi dobro znaju kakav je moj sin i kakvo je on bio dete. On na taj miting nije otišao da se bije, niti da išta lomi, jer uopšte nije takav po svojoj prirodi i zato mi nije jasno kako mu se sve to dogodilo...

Ni majka pouzdano ne zna šta se desilo sa njenim sinom, koji je već deveti dan u šok sobi. Može samo da pretpostavlja da je on jednostavno žrtva nesrećnih događaja, odnosno da se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i da prosto nije mogao da izbegne nesreću. Nevoljno, rezignirana što se eto neko setio posle toliko dana da je upita za zdravlje sina, ipak sumnjičavo dodaje:

I DALJE U ŠOK SOBI

Ranko Panić (41) iz Mladenovca u Urgentni centar primljen je prošle nedelje, u noći između utorka i srede, posle mitinga koji je održan povodom hapšenja Radovana Karadžića.
Kako nezvanično saznajemo, njega je posle povreda koje je zadobio na tom mitingu operisao dr Luković. Izvor Glasa kaže da je njegovo kompletno stanje loše zbog čega je i dalje u šok sobi i pod danonoćnom kontrolom lekarske ekipe.

UZORAN RADNIK MLEKARE U MLADENOVCU

Svetlana Vukadinović, supruga vlasnika mlekare „Granice“ iz Mladenovca, za Glas je potvrdila da Ranko Panić radi kod njih već nekoliko godina i za njega ima samo reči hvale.
- Suprug i ja smo se vraćali sa službenog puta u vreme kada je održan miting. Bili smo prosto iznenađeni, uostalom, kao i svi zaposleni kada smo čuli šta se dogodilo sa Rankom. On je primeren radnik, sa njim u fabrici niko nikad nije imao nikakvih problema. On, inače, radi kao magacioner, znam da je izbegao ovde tokom rata u Hrvatskoj, a i učestvovao je u njemu. Živi sa suprugom. Ne mogu da kažem šta je radio na mitingu i da li se tamo našao slučajno, samo znam da on uopšte nije incidentna ličnost niti nekakav huligan - izjavila je Vukadinovićeva za naš list. M. P. Č.

- Ne znam kako se sve tačno odigralo i kako je moj sin povređen, ali i na fotografiji koja je objavljena u jednom dnevnom listu sutradan posle mitinga i tuče u centru Beograda jasno se vidi moj sin kako mirno stoji, dok su drugi goli do pojasa divljali i tukli se sa policijom! Lepo se vidi visok dečko u duksu i farmerkama, bez i najmanjeg pokreta ili želje da se tuče sa policijom ili s bilo kim drugim...

Pa, znate li bar neki podatak, kako je nastradao?

- Mučim sebe danima što i ja nisam bila tu, jer bi možda sve bilo drugačije, ali, koliko sam saznala, on se iz tog sveopšteg haosa koji se dešavao te noći u centru Beograda - nekako izvukao i krenuo kući u Mladenovac. Valjda je trpeo bolove od udaraca koje je dobio!? I onda se iste noći vratio nazad pravo u Urgentni centar, gde je odmah zadržan. Hitno su mu operisali debelo crevo, koje je izgleda bilo puklo i takav je išao do Mladenovca i nazad opet do Beograda...

Majka ne želi publicitet i zbog toga nije bila razgovorljivija, ali se iskreno nada da će na videlo izaći i ko je i zbog čega na ovaj način divljački pretukao njenog sina i time mu možda ostavio doživotne posledice.

O tome kakav je on zaista čovek samo je kratko prozborila:

- On je završio Pedagošku školu, ali je kao i mnogi njegovi vršnjaci, posao dobio van svoje struke. Idite, pitajte u našoj mlekari kakav je on zaista čovek. Oni će vam sve najbolje reći o njemu.