sreda 8. maj 2013.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Bramerc u Beogradu

Bramerc u Beogradu

BEOGRAD -  Saradnja Srbije i Haškog tužilaštva obavlja se dobro, profesionalno i bez problema, ocenio je glavni tužilac Serž Bramerc tokom razgovora s premijerom Ivicom Dačićem koji je održan danas u Vladi Srbije.

Dačić je tokom sastanka istakao i značaj rasvetljavanja zločina trgovine organima na Kosovu i Metohiji, ocenjujući da je uspostavljena dobra saradnja s istražnim timom Euleksa u rasvetljavanju ovog zločina, navodi se u saopštenju kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer je ponovio inicijativu da osobe osuđene u Tribunalu kazne izdržavaju u Srbiji.On je zahvalio glavnom haškom tužiocu na doprinosu potpisivanju Protokola o ustupanju dokaza s Tužilaštvom Bosne i Hercegovine, jer na taj način počinioci ratnih zločina postaju dostupni, a njihovo procesuiranje efikasnije.

Bramerc je višednevnu posetu Srbiji nastavio sastankom s prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

On je juče razgovarao sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem iza zatvorenih vrata.Vukčević je tom prilikom Bramercu poklonio uskršnje jaje ljubičaste boje.

Kako je ranije najavljeno iz Haga, Bramerc će boraviti do 9. maja u radnoj poseti Beogradu, u okviru pripreme redovnog polugodišnjeg izveštaja za Savet bezbednosti UN.U okviru pripreme izveštaja za Savet bezbednosti UN, u kojima se, između ostalog, daje ocena saradnje država bivše Jugoslavije sa njegovom kancelarijom, Bramerc je sredinom prošlog meseca boravio u Sarajevu.