utorak 7. oktobar 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Vesti - ukratko...

Vesti - ukratko...

BERLIN

Baba huligan

Sud u Nemačkoj osudio je staricu od 89 godina da vlasnicima automobila kojima je izbušila gume vadičepom isplete džempere. U „pohodu“ na komšijske automobile Hajdi Kol izbušila je čak pedesetak guma. Prvobitno osuđenoj da žrtvama počinjenog nedela plati odštetu, vremešnoj starici kazna je na kraju preinačena u vrlo originalnu presudu. Shvativši da gospođa Kol nije u mogućnosti da plati odštetu, sud ju je osudio da isplete džempere za sve svoje žrtve.

BEOGRAD

Uhapšeni „humanitarci“

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su juče i odredili zadržavanje Miroslavu Mihaljčiću, Milošu Lukiću i Milisavu Mitroviću iz Beograda zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Mihaljčić je u svojstvu sekretara Crvenog krsta Beograda, u periodu od februara 2004. do marta 2008. godine, zloupotrebio službeni položaj i prekoračio službena ovlašćenja, u nameri da pribavi imovinsku korist Milošu Lukiću, zaposlenom na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Mitrović je osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je u periodu od februara 2004. do marta 2008. godine, u dogovoru sa Mihaljčićem, bez sprovedenog postupka predviđenog Zakonom o javnim nabavkama, delimično izvodio građevinske radove, a fakturisao kao da su u celosti izvršeni.

Mihaljčić je potom odobravao fakture, dok ih je Mitrović naplaćivao i tako pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.550.000 dinara.