četvrtak 6. novembar 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > „Zodijak“ na dunavu

SAD POKLONILE DESANTNI ČAMAC SAJ

„Zodijak“ na dunavu

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisali su danas ugovor o donaciji desantnog čamca „zodijak“ Specijalnoj antiterorističkoj jedinici (SAJ) MUP.

Prilikom predaje donacije u bazi SAJ u Batajnici, Manter je ukazao da je reč o ulaganju u bezbednost Srbije, ali i regiona.

Manter je rekao da mu je drago što je MUP Srbije pokazao želju da poboljša kapacitet u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma.

- Globalni rat protiv terorizma je cilj moje zemlje i tu borbu ne možemo izvojevati sami - rekao je Manter i dodao da mu je drago što je Srbija voljna da sarađuje sa SAD i članicama svetske koalicije u borbi protiv terorizma.

Prema njegovim rečima, Ambasada SAD u Beogradu aktivno pomaže MUP Srbije, kako na edukaciji kadrova, tako i različitim donacijama.

Stručnjaci FBI nedavno su boravili u bazi SAJ i tom prilikom je SAJ uručeno komandno vozilo za specijalne namene.

Desantni čamac „zodijak“ je praktičan primer saradnje i važan simbol partnerstva dve zemlje u borbi protiv kriminala i terorizma, kazao je Manter i zahvalio pripadnicima SAJ koji čuvaju ambasadu SAD i zaposlene u njoj.

Ivica Dačić kazao je da će oprema doprineti jačanju kapaciteta SAJ i pomoći da to postane moderna, profesionalna i odgovorna služba.

Izrazio je uverenje da će se saradnja Ministarstva pravde SAD i MUP Srbije nastaviti jer im je zajednički cilj bezbednija Srbija.

- Srbija je lider ovog dela Evrope i regiona i nadam se da će naša saradnja biti bolja i na političkom planu, kao i na policijskom - rekao je Dačić.

Ključne reči: