petak 5. jul 2013.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Dačić premijer i posle rekonstrukcije

Dačić premijer i posle rekonstrukcije

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da promena premijera nije rekonstrukcija vlade već formiranje nove i da je moguće da do toga dođe samo na osnovu rezultata izbora ili formiranja nekih novih koalicija.

Upitan da prokomentariše izjavu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića koji je rekao da bi da je to želeo lako mogao da preuzme mesto premijera, Dačić je rekao da za tako nešto postoji poltička matematika i da to nije sporno, ali da je sasvim drugo pitanje postoji li poltička volja za to.

"Vučić i ja se toliko puta dnevno sretnemo, naš je život vezan sudbinski jer smo postigli najbolje rezultate u istoriji parlamentarizma u Srbiji. Otvorili smo pregovore o članstvu u EU i postigli ključni istorijski sporazum sa Prištinom kako bi narod mogao da živi kao sav normalan svet. Teško možemo da pobegnemo jedan od drugog. To što radimo zajedno je u interesu građana i države" rekao je Dačić.

On je kazao i da sastanak lidera vladajuće koalicije na temu rekonstrucije još nije zakazan, da se razgovaralo o tome da razgovori počnu u subotu ali da to ne mora da znači da će baš tako i biti. Premijer je rekao "da ga nervira" kada se određeni datum sastanka pomene, a mediji objave taj datum te ukoliko do sastanka ne dođe odmah pronalaze neki problem.

"To još nije ni zakazano - kada bude zakazano bićete obavešteni" rekao je Dačić.