ponedeljak 1. septembar 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Nacistima Evropa, Englezima pola sveta

Šta skrivaju dosijei engleske Službe bezbednosti

Nacistima Evropa, Englezima pola sveta

Džejms Lonsdejl-Brajans, visokoobrazovani simpatizer fašista, otišao je u Rim prvih dana rata da pregovara sa Ulrihom von Haselom, nemačkim ambasadorom u Italiji

Jedan britanski diplomata amater pokušao je da spreči Drugi svetski rat nudeći nacističkoj Nemačkoj vlast nad Evropom, ali pod uslovom da britanska imperija vlada ostatkom sveta, podaci su nedavno otkrivenih dosijea engleske Službe bezbednosti.

Prema tim podacima, Džejms Lonsdejl-Brajans, visokoobrazovani simpatizer fašista, otišao je u Rim prvih dana rata da pregovara sa Ulrihom von Haselom, nemačkim ambasadorom u Italiji. Nadalje se otkriva da je Forin ofis znao šta radi Brajans i na šta je spreman, kao i da su zbog toga imali problema, prenosi Srna.

„Čini se da je Brajans učestvovao u neformalnim razgovorima u korist vojnika kao oficir zadužen za obrazovanje. Brajans je smatrao da svet treba podeliti na dva dela. Nemačkoj treba dati odrešene ruke u Evropi, a Britaniji da upravlja ostatkom sveta“, navodi se u dokumentima.

Lonsdejl-Brajans je kontaktirao tada ministra inostranih poslova lorda Edvarda Halifaksa i izneo mu svoje planove, što je izazvalo paniku među zvaničnicima.

„Brajans je pričljiv i nepromišljen mladić koji uživa da priča svoju priču i koja bi, ispričana javno, osramotila Forin ofis“, navodi se u dosijeu.

Brajans se nije tu zaustavio, on je razgovarao i sa visokim američkim zvaničnicima, kao što je Dvajt Ajzenhauer, koji je u to vreme bio vrhovni komandant savezničkih snaga u Evropi. Britanija je nakon toga uverila Amerikance da je Brajans „nepouzdan, ali i lojalan“.

Nivo podrške Halifaksa i Forin ofisa Brajansu je prilično nejasan, ali prema jednoj rukom pisanoj poruci Službe bezbednosti Brajans jeste delovao u Italiji uz znanje Forin ofisa. „On je otišao u Italiju, što je Forin ofis znao, kako bi tamo razvio svoje kontakte. On je u velikoj meri prekoračio date instrukcije“, navodi se u toj pisanoj poruci.

Strahovalo se da bi Brajans mogao celu priču da ispriča medijima.

U jednom pismu Forin ofisa navodi se da se tada razmatrala mogućnost da se Brajans zatvori, ali od toga se odustalo jer bi tek onda na videlo izašli njegovi kontakti sa Forin ofisom i put u Italiju.

Komentari

ENGLEZIMA EVROPSKA UNIJA JESTE"NEOKOLONIJA-KOLONIJA..!
NEONACISTIMA(Americi) Pola Sveta!
Jedni i drugi spavaju u istom krevetu!

Rusija jedina ima buducnost jer svi OVI navedeni su vec sada u muzeju vostani figura ili samo spomenici u groblju!
Rusija nece leci dabi OVI presli preko nje i ostvarili svoje interese!Kompromis je predja!Dakle OVI su sami sebe vec zakopali.Onoga Momenta kada je Rusija ustala!RODIOSE i VASKRSLA NOVA NADA SLOBODE NARODA U SVETU!!
Koji Narod zeli daje Rob?
ONI KOJI NEZNAJU DASU ROBOVI..!
Sada saznacu mnogi Istinu i videcu sebe dasu Robovi.