nedelja 12. oktobar 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Nikolić na sudu zbog 800.000 evra

RADIKALI JUČE TUŽILI BIVŠEG ZAMENIKA VOJISLAVA ŠEŠELJA

Nikolić na sudu zbog 800.000 evra

SRS pokreće postupak pred sudom protiv Tomislava Nikolića zbog „pljačke stranačke blagajne“, kojom je pokušao da „sabotira najveću opozicionu stranku u Srbiji“. SNS odgovara da čelnici SRS-a gube i svaku vrstu ljudskog kompasa i razuma

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka je juče odlučila da hitno pred sudom pokrene postupak protiv bivšeg zamenika predsednika radikala Tomislava Nikolića zbog „pljačke stranačke blagajne“ za oko 800.000 hiljada evra kojom je pokušao da „sabotira najveću opozicionu stranku u Srbiji“.

Radikali su saopštili da je Nikolić 21. marta 2008. neovlašćeno potpisao ugovor o kreditu sa bankom Inteza a.d. Beograd kojim je SRS zadužio za 50 miliona dinara, odnosno 630.000 evra. Naknadnim aneksom ugovora o kreditu, tvrdi SRS, od 25. juna Nikolić dodatno zadužio SRS, tako da je ukupno zaduženje 68 miliona dinara, odnosno 800.000 evra.

„Tomislav Nikolić je, samovoljno postupajući, zloupotrebio položaj i uzurpirao ovlašćenja Centralne otadžbinske uprave. Nijedan pojedinac, pa ni sam predsednik SRS-a, ne može samostalno da donese takvu odluku. Takva odluka je u nadležnosti COU“, navodi SRS i apeluje na banke u Srbiji da „budu oprezne prilikom poslovanja sa Nikolićem jer za njega zakoni ove zemlje ne važe“.

Odluka o zaštiti imovinskih prava SRS-a, piše dalje, jednoglasno je doneta na jučerašnjoj sednici COU.

Srpska napredna stranka najoštrije osuđuje jadne i bedne pokušaje SRS-a da optuži Tomislava Nikolića za nekakvu proneveru novca, samo zato što je u ime stranke uzimao kredite, kako bi plaćao predizborne troškove srpskih radikala, saopštila je juče Nikolićeva partija.

„SNS, kao danas ubedljivo najjača opoziciona stranka u Srbiji, ne želi da se bavi neozbiljnim stvarima, a i neodgovornim ljudima, ali je danas potpuno jasno da čelnici SRS-a, osim što gube pozicije na srpskoj političkoj sceni, gube i svaku vrstu ljudskog kompasa i razuma. Za njih više nisu nadležni političari, već, pre svega, različite ekspertske medicinske ustanove“, saopšteno je.

„SNS će se i ubuduće baviti režimom Borisa Tadića i stvoriće ozbiljnu alternativu tom režimu, a samo u izuzetnim slučajevima odgovaraće na bezobzirnost i bezobrazluke koji dolaze iz SRS-a“, zaključuje SNS.

Ključne reči:

Komentari

Bogami se ovi iz SRS ne sale, pritisli Nikolica da covek ne mmoze normalno da dise a koliko se uplasio sklecaju mu noge pa ih je morao pojacati gipsom da bi mogao da stoji. Posebno se boji Radete, Jovanovicke i Todorovica, jer oni su toliko pametni da moraju traziti uslugu vodica da ih odvede u WC. Ankete su neumoljive, oni i sami znaju da sve vise clanova SRS ih napusta i prelazi Nikolicu i to je taj bol koji tesko moze da se prikrije. Vide ljudi da su pogresili i mesto da to priznaju i svi predju Nikolicu oni teraju do kraja koji ce uskoro doci. Neverujem da ce na sledecim izborima neko dati samo glas da narikace i Todorovic udju u parlament, jer su se pokazali kao nedorasli politickom trenutku. Izdaja nije od Nikolica i Vucica kako to misle pojedinci vec od Todorovica, Radete i Jankovicke jer su izbacili coveka iz partije a da ga nitko od njih nije zapitao dali je to tacno sto navodi Seselj. To je samo dokaz o kakovim se ulizicama i hostaplerima radi. Nikolicu ne prilaze samo clanovi SRS vec u velikom broju i clanovi SPS jer Dacic je puko isto kao i Seselj. Mnogi takodjer iz DSS i NS ce preci Nikolicu je Nikolic je ako cemo iskreno jedan od najpostenijih politicara srbije i nema putra na glavi, uvek smiren, mirnog i tihog glasa, taj covek nikad ne podize glas, jer uvek zeli da prica a ne da se svadja, a to je velik kapital, to ga i cini najvecim politickim kapitalcem u srbiji. Pa i onda kad su ga varali, kad su mu se podsejavali, kad su ga gadili i prozivali nikad nije vracao istom merom, zato sam ja za Nikolica, jer znam da on sigurno nece izdati. Seselju zelim dobro zdravlje da moze da izdrzi sljedecih 40 godina na robiji.