utorak 24. jun 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Koštunice, kojekude, gde ćeš sada svoje ljude?

Šta će ubuduće raditi dosadašnji ministri iz narodnjačkog bloka tehničke vlade

Koštunice, kojekude, gde ćeš sada svoje ljude?

Neki se vraćaju na stare poslove, neki će biti poslanici,a uglavnom će se najpre svi dobro odmoriti u narednih šest meseci o državnom trošku .Velja kaže da se vraća starom biznisu, ali će najverovatnije biti i poslanik, Bubalo se takođe vraća biznisu, dok se Popović i Lončar vraćaju na fakultet, a Naumov najverovatnije u „Nikolu Teslu“, gde mu je i sada radna knjižica

U toku priprema za formiranje nove vlade, dosadašnji ministri iz stranaka koje neće ući u vladu nisu mnogo zabrinuti za svoju sudbinu. Većina, najpre, planira da se odmori i vrati starim obavezama kojima su se bavili i pre ulaska u vlast. Neki najavljuju i dalje bavljenje politikom, ali svi računaju na zakonski plaćenih šest meseci, za koje vreme će doneti konačnu odluku o svom budućem angažmanu.

Dosadašnji ministar za infrastrukturu Velimir Ilić kaže da ima toliko zaostalih obaveza da ne zna šta će pre da radi.
- Godinama sam bio odsutan, tako da ću, kad prestanem da budem ministar, raditi ono što sam i pre radio. Imao sam privatni biznis 23 godine, tako da sada planiram ponovno brzo otvaranje svoje stare firme. Pre toga, malo ću se odmoriti - kaže za Glas javnosti Velimir Ilić.

Dodaje da, što se politike tiče, prelazi u opoziciju i veruje da će biti zanimljivo iz te pozicije pratiti ono što će raditi pozicija.
- Nije loše biti opozicija, to sam već bio i borio se protiv onih koji sada treba da ponovo postanu vlast. Biće zanimljivo pogledati sprovođenje svih predizbornih obećanja, od 200.000 novih radnih mesta preko strateških partnera „Fijata“, „Mercedesa“. Mnogo su obećavali i želim im mnogo uspeha u tom radu - zaključuje Ilić i najavljuje eventualni ulazak u skupštinske klupe kao poslanik.

Dosadašnji ministar trgovine i turizma Predrag Bubalo uopšte se ne opterećuje šta će raditi kad ode iz Vlade Srbije.
- Videću kad budem van vlade. Nisam pravio nikakve alternativne planove, uostalom imam i šest meseci, tako da ću odlučiti. Bavio sam biznismen, to je jedino što znam da radim, pa ću se, verovatno, tome i vratiti - naglašava Predrag Bubalo.

Za Aleksandra Popovića, ministra energetike, nema nikave dileme. On sa fakulteta nikada nije ni odlazio, tako da mu odlazak iz vlade neće teško pasti.
- Po odlasku iz vlade radiću na Hemijskom fakultetu, gde sam zaposlen kao docent i gde mi je sve vreme radna knjižica. I tokom ministrovanja radio sam na fakultetu, držao nastavu i ispitivao studente, sada će mi biti još lakše, jer ću imati više vremena da se posvetim tom poslu - kaže odlazeći ministar energetike Aleksandar Popović.

I Zoran Lončar, ministar prosvete, neće imati velikih promena u radnom statusu, jer, kako kaže, ni on nije uzimao svoju knjižicu sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

- Nastaviću, svakako, da se bavim politikom, ali moje osnovno zanimanje je na fakultetu, odakle nisam nikada odlazio ni formalno, jer mi je knjižica tamo - kaže Lončar.

Odlazeći ministar vera Radomir Naumov mirno čeka formiranje nove vlade u kojoj za njega neće biti mesta i ne brine čime će se baviti.

- Još ne razmišljam o tome šta ću i gde ću. Najpre hoću da se malo odmorim, a onda ću videti. Ukoliko stranka od mene zahteva, biću u njenoj službi, ako treba, možda i kao poslanik. Uostalom, ja sam inženjer već 37 godina, u vladu sam došao iz jednog od najboljih naših instituta - „Nikola Tesla“, knjižica mi je još tamo, pa se možda vratim i tamo - kaže za Glas javnosti Radomir Naumov.
Svog hobija se, takođe, neće odreći i za 6. juli najavljuje koncert horskog pevanja.

Stavove ministara DSS-a o opozicionom delovanju potvrdio je i portparol stranke Andreja Mladenović. On je rekao da je ta partija započela pripreme za opoziciono delovanje i „prekompoziciju“ poslaničkog kluba, u koji bi trebalo da uđu i neki funkcioneri DSS-a.
- Siguran sam da će DSS biti izuzetno jaka opozicija i da ovima koji budu formirali vladu neće biti lako da vladaju - rekao je Mladenović. Izbegao je da odgovori na pitanje da li će predsednik stranke Vojislav Koštunica biti poslanik, ali je naglasio da „sigurno neće ići u penziju“.

Komentari

"- Siguran sam da će DSS biti izuzetno jaka opozicija i da ovima koji budu formirali vladu neće biti lako da vladaju - rekao je Mladenović. ....Izbegao je da odgovori na pitanje da li će predsednik stranke Vojislav Koštunica biti poslanik, ali je naglasio da „sigurno neće ići u penziju...!!!???...

!!!E , STETA...!!!

KONACNOOOO, HVALA BOGU, NEMA VISE KOSTUNICE-LAKSE SE DISE, BOZE HVALA TI PUNO.

Тражили сте, гледајте. Заплакаћете не за Коштуницом, не за Слобом, него за Турцима, како ће сад да вам буде.

Jos ne mogu da verujem koliko je naivaca koji veruju u sarene laze "evropejaca"! Srbija NIKADA nece uci u EU, zasto bi je primali?! Neka te novopecene vlade, otreznice se sve naivcine kada vide da je realnost surova i da od obecanja zuto-"crvenih" nema nista. Obecanja koja su oni davali formirana su ionako izvan zemlje. Oni su samo puki izvrsioci...

Za Gorana N..B. nema dr. Kostunice vidim da si poceo lakse da dises , zanima me sto ce da napises i kako ces da dises kada nestane i Srbije . Tebi i tebi slicnima ne treba drzava , drzava se treba voleti i postivati kao rodjene majka . Bice dobro ako ostane tz. beogradski pasaluk . pa Gorane sretno tebi i tvojim pajtasima . Orao.