petak 21. novembar 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Genocid Hrvata uz pomoć Vatikana, Nemačke i SAD

PRAVNI STRUČNJACI TVRDE DA SRBIJA MORA DA PODNESE TUŽBU, A NE PROTIVTUŽBU PROTIV HRVATSKE

Genocid Hrvata uz pomoć Vatikana, Nemačke i SAD

Smilja Avramov: Ako se bude išlo isključivo pravnom logikom, šanse Srbije da dokaže genocid Hrvatske su stopostotne

- Hrvatska nema baš nikakve šanse da dokaže navodni genocid koji želi da pripiše Srbiji. Upravo je Hrvatska počinila stravičan genocid nad Srbima pod okriljem Vatikana, Nemačke i SAD i ako se bude išlo isključivo pravnom logikom šanse Srbije da dokaže taj genocid su stopostotne - kaže za Glas javnosti dr Smilja Avramov, stručnjak za međunarodno pravo.

Ona ističe da bi Srbija trebalo da podnese tužbu, a ne protivtužbu protiv Hrvatske. „Ovo je idealna prilika za jasno dokazivanje kontinuiteta genocida od 1941. godine do danas, sa manjim ili većim intenzitetom“, naglašava Smilja Avramov.

Lak zadatak
Veruje se da će Srbija, zapravo, imati pravno lak zadatak i da će jednostavno dokazati genocid nad Srbima koji Hrvatska decenijama sprovodi, od Starčevića, preko Pavelića i Tuđmana, sve do Mesića, koji se hvali da je genocidna „Oluja“ bila „legitimna akcija“!
Milivoje Ivanišević, direktor Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom kaže da će srpskom pravnom timu dostaviti obimnu dokumentaciju koja hronološki potvrđuje hrvatske zločine nad Srbima.
- Po surovosti i krvoločnosti Hrvati su bili veliki uzor i samim Nemcima za njihove zločine u Drugom svetskom ratu. U tužbi bi trebalo obuhvatiti ubijanja Srba, navesti sve logore, proterivanja i uništavanje imovine. Valjalo bi ići na ukazivanje katastarskih, a ne samo demografskih podataka i diskriminaciju Srba naročito između dva svetska rata - naglašava Ivanišević za naš list.

Etničko čišćenje
Premijer Vlade Republike Srpske Krajine u progonstvu Milorad Buha nada se da će Međunarodni sud u svojoj presudi razjasniti da je Hrvatska počinila zločin genocida i etničko čišćenje nad Srbima Krajišnicima.

JEREMIĆ: ZLOČINI OD NDH DO „OLUJE“

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da je pripremljena tužba Srbije zbog etničkog čišćenja u operaciji „Oluja“ protiv Hrvatske.
- Tužba je pripremljena, ona je dugo vremena pripremana, pošto smo se i mi spremali na sve moguće opcije. Iskoristićemo sve vreme koje Međunarodni sud pravde predviđa i učinićemo sve da istorijski kontekst bude adekvatno predstavljen i da se sazna za sve zločine počinjene u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH) - istakao je Jeremić.
On je izjavio da je Srbija umorna od izvinjavanja, i da se samo u nju upire prstom. Ovo je situacija za žaljenje, jer i Srbija i Hrvatska treba da se okrenu zajedničkoj budućnost u EU.
- Ako su zemlje kao što su Nemačka i Francuska posle stotinu godina ratovanja i razaranja, pronašle snage da se okrenu evropskoj budućnosti i sada su najbliži mogući saveznici, mislim da bi to trebalo da urade i Srbija i Hrvatska - zaključio je Jeremić.


- Hrvatski postupak ne može biti okvalifikovan drukčije. Ona je prognala toliko Srba da doseže broj do 800.000 - kada se uzme u obzir teritorija Republike Srpske Krajine i područja Hrvatske, gde nije bilo ratnih dejstava. Posle pravedne presude Suda, preostaće Evropskoj uniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Svetoj stolici da objasne zašto su svim sredstvima podržale i pomogle hrvatsko protivustavno pretvaranje državotvornih Srba u nacionalnu manjinu i pomogle Hrvatskoj da Srbe prognaju - postepeno od 1990. godine, a onda i konačno u zločinačkoj vojnoj agresiji na Republiku Srpsku Krajinu - kaže Buha.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) u Hrvatskoj i poslanik u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac rekao je da ni on ni SNV nemaju razumevanja za tužbu Hrvatske protiv Srbije:
- Velika je šteta što je tužbu koju je Hrvatska podnela protiv Srbije za „genocid“ počinjen tokom rata od 1991. do 1995. godine, a koja je bila pripremana pred kraj života Franje Tuđmana i koju ni sam Tuđman nije odobravao i nije dao saglasnost da se sa njom krene, pripremio jedan američki advokat, a dočekala je vlada Ivice Račana koja je pod pritiskom krenula u tu tužbu, iako svesna svih komplikacija koje ona može izazvati - istakao je Pupovac.

Komentari

Da je bilo malo pameti trebalo je od 1991 da se svakodnevno svet obavestava o genocidnoj hrvatskoj politici i zlocinima protiv Srba od 1941 naovamo.
Nazalost, Milosevicev komunisticki rezim i njegova ljubav prema Titoizmu, opozicija koja se sebicno borila za vlast, srpska inteligencija tradicionalno privilegovana od rezima nisu ucinili nista da se obznani istina o srpskim stradanjima.
Primer treba da nam budu Jevreji koji gde god zive u svetu su stalno prisutni u medijima, kulturi i ponavljaju pricu o genocidu iz 2 svetskog rata da se nebi ponovo dogodio.