četvrtak 21. avgust 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > „Kus pjevac, pile dovijeka“!

Energetika, Rusija, Srbija i Dinkić

„Kus pjevac, pile dovijeka“!

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je rekao juče pred novinarima da je revizorska kuća za privatizaciju NIS-a angažovana na osnovu odluke vlade i da je to zakonski obavezna zbog potrebe da se proceni vrednost preduzeća pre upisa akcija zaposlenih i građana. A, onda se opet dokačio Rusa:

- Procena će dobro doći i u procesu pregovora sa Rusima - istakao je on.

Je l’ to Mlađa opet po onoj „ko o čemu, baba o uštipcima“? Zar mu još nije jasno i zar još nije naučio da se i u Amazoniji jednom potpisano više ne briše, dok u modernom svetu (a nadamo se da su ga njegovi mentori već uveli u njega, lič. impr. aut.) data reč ima istu težinu kao i potpisana... Ili je Mlađa ipak uspeo da uceni Tadića, kako Rusi nisu tako tvrdi i odlučni i da to što je predsednik potpisao u Moskvi - ne znači ništa!? Naš narod lepo kaže „kus pjevac, pile dovijeka“... Sa čime ćemo onda pred ruskog grizlija...

Ili će možda naš Mlađa nacionale ove zime preko Alpa u koficama prenositi gas po kućama, što je metaforička poruka ruskih biznismena upućena nedavno i na adresu predsednika Srbije. Ruku na srce, ako zaista tako hoće u srpsku istoriju (a hoće svom snagom), onda će prestići i slavu jednog Čarnojevića! Samo, Arsenije je Srbe selio radi opstanka i uspeo je u tome. Ovaj će ih rasterati zbog nemaštine i hladnoće. NJemu je lako, jer on ima skupocenu skijašku opremu, pa mu gas i neće trebati.

I tako naš kandidat za istoriju, jedini izvorni zaštitnik srpske imovine, ni reči o tome zašto se javio samo jedan ponuđač za procenu imovine NIS-a i zbog čega je jedna jedina ponuda odmah i prihvaćena. Podsećamo da je „Dilojt“ za posao procene imovine NIS-a tražio fantastičnih 480.000 evra, što je po mišljenju stručnjaka - stvarno premnogo!

Ministar Dinkić nije odgovorio kako se desilo da njegov pomoćnik bude baš iz kuće sadašnjeg procenitelja? Jer, neka je sve i po zakonu, čime on stalno maže srpsku javnost - nije moralno i profesionalno. A, on kaže da sve što radi, opet radi jedino i samo da bi ušao u istoriju... U srpsku istoriju se ipak ne može bez obraza... Zar ne?   

Komentari

Dinkic i nema obraza .To je dokazao milion puta do sada.On je postavljen , koa i ceo G 17 za unistavanje Srbije na svim poljima i jedino kome odogvara je svojim mentorima.Srbi i Srbija ga najmanje interesuje.Jednog dana ce mentori pustiti niz vodi i ovog , nazovi , coveka .Videcemo gde ce da se sakrije .Vis ni Mars a ni Mesec nisu sigurni.Mnogi su propali ulazeci u biznis sa velikim gospodarima a onda zavrsavali u nekom jarku.Tako ce biti i sa Dinkicem i celom G 17.

Posto je sada svima jasno da u sriji nema niko ko bi umirio tog ludaka, koji ce nas u crno zaviti, pocecu da navijam za ruse i moliti se bogu da nam daju nogu da vec jednom razresimo tu dilemu. Poolicija nista ne radi, BIA takodjer, vojnaobavjestajna kao da ne postoji pa svi poput Dinkica i Cede a sad im se pridruzio i velika glava kao u Nilskog konja Palma mogu raditi sta hoce i za koga hoce. Srbija vise nicim ne lici na drzavu. U toj drzavi se ne zna ko pije a ko placa. Svi od nas prave budale i sa nama se uveseljavaju u evropskim domovima, rastezuci nas kao zvakacu gumu. U Srbijinema lidera koji bi lupio sakom od stol i rekao, sd je dosta. Kako to da uradi kad ako nekog i odstani pada vlada. Vlada sastavljena od 19 partija je samo jos jedan dokaz da je vkllast radi sevbe a ne radi naroda.Kad je Dinkic prodavao secerane za 1 € onda je to bila prava cena, sa kojom se moglo popiti 1 kisela voda kod "Keca". Ne treba biti neki ekspert za ekonomiju i izracunati da bi gasovodom samo zbog tranzita za 10 godina dobili 2 milijarde.

On je vec usao u srpsku istoriju: kao najveci lazov, najveci pljackas, najveci prodavac magle, najveci .... ma jednom reci - najveci olos!

Da dodam jos - najveci obmanjivac naroda. Dinkic je odgovoran za unistenje srpskih banaka, za rasprodaju srpske imovine, za unistenje skolstva i zdravstva i za robovlasnicke odnose u srpskoj privredi. Njemu ce narod suditi, samo polako.

Pa ocigledno je da je drugaru namestio deal. I on je tu dobar, kao i uvek. Dinkic je stoka od coveka, kojoj je mesto u zatvoru a ne da sedi u ministarskoj fotelji.

Nema on obraza ni casti. Dinkic je djubre koje preti da ugusi Srbiju.