sreda 19. novembar 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Klevetnici

SA LOVĆENA - PROTOJEREJ MR VELIBOR DŽOMIĆ

Klevetnici

Crnogorski raspopi koriste svaku priliku, a posebno krsne slave i praznike, da mute narod po Crnoj Gori. U tome im, kao što je poznato, pripomažu tipovi poput Mirka Đorđevića, profesora književnosti i samozvanog sociologa religije, Biljane Kovačević-Vučo i ostalih nevladinih pajtaša i pajtašica iz Srbije.

Nedavno su u Nikšiću održali tribinu o tome kako da zauzmu Sabornu crkvu u Nikšiću, tj. otmu imovinu Eparhije budimljansko-nikšićke. Zborovanja radi dogovora za juriše na pravoslavne svetinje u Crnoj Gori ne bi predstavljala novost u obilju neistina koje su saopštili po ko zna koji put, ali i da nisu pomenuli i moju malenkost. A ta „senzacija“ je, verovali ili ne, stigla i u udarne termine informativnog programa vladinih i nevladino-vladinih televizija.

Medijator raspopske tribine Miro Nikolić, učesnik brojnih svetosavskih akademija, glumac-amater u monodrami „Ja, Luka Vukalović - vojvoda hercegovački“ i poznati humanitarac sa hercegovačkog fronta, saopštio je da su raspopi na tribinu pozvali Mirka Đorđevića kao „vodećeg sociologa religije na Balkanu“ te da je on prihvatio poziv, ali „da je sprečen zbog izraženih i otvorenih pretnji, najviše od paroha podgoričkog Velibora Džomića, samozvanog demokrate i tumača prava SPC“. Nije teško pretpostaviti da je ova „senzacija“ objavljena pod naslovom „Džomić pretio sociologu Đorđeviću“.

Nimalo me nije iznenadila ovakva drskost. Kad imaju snage i strpljenja da lažu Boga i podrivaju Crkvu Hristovu u Crnoj Gori, onda je potpuno prirodno da obmanjuju javnost i klevetaju one koji istinom razobličavaju tu duhovnu prevaru.

Nisam osetio potrebu da širu javnost u Crnoj Gori uveravam da imam strpljenja za diskusiju sa neistomišljenicima, pa i sa Mirkom Đorđevićem, koga nikšićki glumac-amater (ovo „amater“ shvatiti u pozitivnom smislu) proglašava za „vodećeg balkanskog sociologa religije“. Glumac-amater ne zna da sam sa Đorđevićem prošle godine učestvovao u jednoj emisiji na RTS-u. A da sam, ne daj Bože, pretio bilo kome, pa i Đorđeviću, onda to ne bi saopštavao glumac-amater iz Nikšića nego B92 i drugi mediji koji Đorđevića lažno predstavljaju!

U velikoj količini izrečenih neistina nikšićki glumac-amater nije izrekao istinu da javnost upoznajem sa činjenicom da Mirko Đorđević nije nikakav sociolog religije nego penzionisani profesor komparativne književnosti sa Više pedagoške škole u Beogradu. Kako glumac-amater glumi glumca, tako i Đorđević glumi sociologa religije!

U Crnoj Gori je, sudeći prema izveštavanju vladinih i nevladino-vladinih medija, velika žalost zbog toga što glasoviti Mirko Đorđević svojim likom i rečju nije obradovao pedesetak posetilaca raspopske tribine u Nikšiću. Tu žalost nije mogao da umanji ni Novak Kilibarda, nekadašnji Srbin, lider Narodne stranke i nesuđeni akademik Srpske akademije nauka, koji je svoje poslednje utočište našao uz skute anatemisanog i prokletstvu predatog raspopa Miraša Dedeića. Gorak osećaj nisu ublažile ni raspopove nesuvisle tvrdnje da, kako je tobož informisan, „Crna Gora ne može ući u Evropsku uniju bez tzv. crnogorske policijske crkve“!

Raspopski sledbenici su na tribini debelo zažalili što i nebo „dele“ sa mojom malenkošću u Crnoj Gori. Više je nego značajno što su vladini i nevladino-vladini mediji sve to objavili kako bi se videlo kakav šovinizam caruje u verskim i nacionalnim konvertitima današnjice. Tu i takvu nesreću, nažalost, podstiče i pujda i Mirko Đorđević u svojstvu samozvanog sociologa religije!

Ključne reči: