nedelja 16. novembar 2008.
RSS
• Tehnologija •
Početna > Tehnologija > CISCO EXPO 2008

OSMA KONFERENCIJA NAJVEĆEG PROIZVOĐAČA MREŽNIH REŠENJA

CISCO EXPO 2008

Osma godišnja konferencija CISCO EXPO održana je 11. i 12. novembra 2008. u hotelu „ Hajat Rixensi “ u Beogradu. Pored prezentacija na kojima su prikazana najnovija Cisco rešenja i proizvodi, Cisco je pripremio i biznis orijentisane prezentacije koje su dale širu sliku o mogućnostima poslovanja.

Vladeta Marjanović,  direktor strategije planiranja i prodaje je na samom startu plenarnog predavanja objasnio je koje je ciljeve kompanija Cisco zacrtala u Srbiji, i koliko posla očekuje ovaj domaći deo Cisco porodice u bliskoj budućnosti. Na samom otvaranju je trebalo da gostuje i Jasna Matić, ministar za telekomunikacije i informaciono društvo, ali je zbog bolesti bila sprečena, tako da je planove razvoja ICT tržišta Srbije morao da predstavi njen pomoćnik. Trendove u svetu i Cisco strategiju je na plenarnim predavanjima približio Kan Terzioglu, potpredsednik kompanije Cisco, a na priču se nadovezao i Keit Mičel, direktor kompanije zadužen za poslovanje sa velikim preduzećima.

Jedno od predavanja je „Kako najbrže i najlakše do Evropskih fondova za projekte?“ održao je Jan Droege, partner u konsultantskoj kući Schuman Associates. Tom prilikom su predstavljene evropske fondacije dostupne za Srbiju i Crnu Goru, i uz to je i diskutovano zašto su fondacije veoma važne za Cisco i njegove partnere. Takoće, data su precizna uputstva kako se pozicionirati za što bolji pristup fondacijama.

Predstavljena su i najnovija rešenja za finansijsku vertikalu i podeljena iskustva prve implementacije NJAAS u Srbiji, zatim su objašenjeni Cisco napr-edni servisi koji su interesantni za sve korisnike, kao i servisi za provajdere.

Dodatno, predstavljen je Cisco Institut za preduzetništvo, kao i mogućnosti upotrebe kapitala u poslovanju. Održana su zanimljiva predavanja, a prateći programi su uključili i takmičenje studenata Cisco Net akademije, Green point mesto za reziklažu zastarele ICT opreme, Cisco TelePresence soba, prva inteligentna zgrada na Balkanu i sl.

Partneri kompanije Cisco iz Srbije su takođe bili u mogućnosti da pokažu svoja rešenja, pa su tako svoje proizvode i usluge predstavili MDS, Pexim, Saga, PS telefonija i drugi.

Ključne reči: