sreda 31. mart 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Na robiju zbog srednjeg prsta i ljubakanja

VLASTI DUBAIJA STROGO POŠTUJU ŠERIJAT ČAK I KADA JE REČ O STRANCIMA

Na robiju zbog srednjeg prsta i ljubakanja

DUBAI - Sajmon Endrjus (Simon Andrews), 56-godišnjak koji se zatekao u Dubaiju, već osam meseci čeka na suđenje zbog pokazanog srednjeg prsta! 
Britancu, kojem su dubajske vlasti oduzele pasoš još pre osam meseci kada se incident i dogodio, preti zatvorska kazna, a potom i deportacija. On je pred prekršajnim sudom u Dubaiju negirao da je u toku svađe pokazao srednji prst Iračaninu Mahmudu Rašidu koji se u toj zemlji obučava za pilota. Britanac je prekršio lokalne propise koji se odnose na javni red.
U Emiratima se ovaj gest smatra neprihvatljivim i veoma uvredljivim, te je za takvo ponašanje zaprećena zatvorska kazna do šest meseci i mera deportacije za strance.
Britanski mediji podsećaju da je jedan australijski medicinar prošle godine proteran iz Dubaija posle izdržane jednomesečne kazne zatvora pošto je pokazao srednji prst vozaču koji ga je prebrzo vozio na posao i istovremeno razgovarao mobilnim telefonom. Na kraju se ispostavilo da je reč o oficiru vojske koji u slobodno vreme taksira, a kojeg nije mrzelo da medicinara posle završetka radnog vremena prati do kuće da bi video gde stanuje. Tako ga je i prijavio policiji.
Pred sud u Dubaiju za nedolično ponašanje u javnosti izaći će u nedelju i britanski ljubavni par koji je odsedeo iza rešetaka čitavih mesec dana jer se ljubakao u jednom restoranu.

Ključne reči: