Glas Javnosti

OVO LUKSUZ TREBA DA ISPUNJAVA: Želite da uložite u luksuznu nekretninu?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kada razmišljate o luksuznim nekretninama, šta je to što vam je prva asocijacija? Ekskluzivnost, raskoš, vrhunski sadržaji? Svakako. Da li pomislite na vile, penthause ili prostrana imanja? Sigurno da ne grešite. Međutim, luksuzna nekretnina podrazumeva mnogo više, a ako ste se odlučili da na ovaj način uložite novac, onda birajte pametno.

Lokacija je sve
Ukoliko ste zainteresovani za luksuzne nekretnine veoma je važno da dobro razmotrite na kojoj lokaciji se nalaze. Naime, ona mora da ispunjava zahtevne kriterijume. Neophodno je da bude u istom takvom naselju, koje nudi luksuzne sadržaje. Oni podrazumevaju restorane, brendirane butike i iste takve teretane, klubove, spa i velnes centre. Posebna je prednost ako su u blizini renomiranih škola, zelenih površina, u blizini reke ili mora. To su najčešće područja koja se stalno šire, razvijaju i nude udoban život.
Izuzetna gradnja
Nekretnina se smatra luksuznom kada ispunjava tri kriterijuma: kvalitetni materijali, kvalitetna izrada i jedinstvena arhitektura. Ovo sve mora da ispunjava vaše potrebe i zahteve, a posebno se odnosi na završne radove i enterijer. Takođe, retkost je jedan od stubova luksuza. Odnosi se na nepromenjivi kvalitet, a savršeno obuhvata sve karakteristike koje su generalno potrebne za prestižnu rezidenciju. Više od svega, kupci prestižnih nekretnina traže originalne, prepoznatljive domove. Važno je da imaju šarm, da budu elegantni i prefinjeni.


Pametni domovi
Sve više akcenat je na upotrebi tehnologije u domovima, tako da se transformišu u "pametne" nekretnine. To se odnosi na klimatizaciju, alarme, prilagođeno grejanje i osvetljenje. Kućna automatizacija vam omogućava da upravljate udobnošću i bezbednošću svog doma sa svog pametnog telefona, pomoću posebnih aplikacija. Na ovaj način postižete punu kontrolu u svom domu, kao i stvaranje idealnih uslova za vas u svakom trenutku.
Luksuzna usluga
Usluge i sadržaji objekta lako će vam otkriti da li je luksuzan. Bazen, teniski teren, golf teren, privatna marina za privez jahti, heliodrom, bioskop… lista se nastavlja. Ovde treba dodati i osoblje, poput čuvara i konsijerža. Izuzetno je važno da imate privatnost, koja ničim neće biti ugrožena, a ona se postiže ograničenim pristupom objektu, bilo da je reč o neposrednom okruženju, bilo o zaposlenima koji će o tome brinuti.

Luksuzne nekretnine u Crnoj Gori
Činjenica da je crnogorski porez na nekretnine među najnižima u Evropi, te da su cene povoljnije u poređenju sa drugim mediteranskim destinacijama, ovu zemlju postavile su visoko na lestvici želja kada je reč o kupovini lukzunih nekretnina.

Posebno se istakao Portonovi idilično mestašce u mediteranskom stilu koje se nalazi usred predivne prirode Bokokotorskog zaliva. U pitanju je luksuzni rizort, ali je zapravo mnogo više od toga. Reč je o zajednici koja se razvija, mestu na kome se ljudi sličnih shvatanja okupljaju da bi uživali u životu ispunjenim avanturom.
Razvio se u najpoželjnije rezidencijalno naselje u Crnoj Gori, a u ponudi su apartmani, vile i penthausi svetske klase.
Atraktivne rezidencije u mediteranskom stilu čekaju svoje vlasnike da uživaju u veličanstvenom pogledu na more i planine u prostranim luksuzno opremljenim enterijerima, energetski efikasnom tehnologijom i detaljima kojima je posvećena posebna pažnja.
Definicija luksuzne nekretnine, zar ne?


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR