petak 30. mart 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Merah ipak sahranjen u Tuluzu

Merah ipak sahranjen u Tuluzu

TULUZ - Francuski Arapin Mohamed Merah, koji je u dva teroristička napada u Tuluzu Montobanu ubio sedam osoba, među kojima troje jevrejske dece, sahranjen je danas na groblju u Tuluzu.

Time je okončana debata o tome šta uraditi s njegovim telom posle policijske akcije u kojoj je ubijen, jer su se pojedini predstavnici lokalnih vlasti u Tuluzu protivili tome da on bude sahranjen u gradu u kojem je počinio ubistva. Dvadesettrogodišnji Merah sahranjen je na muslimanskom delu groblja u Tuluzu u prisustvu dvadesetak mlađih ljudi.

Većina njih pokušala je da sakrije svoje lice od novinara i kamermana koji su se okupili ispred. "Sve je gotovo. Ne želimo više da pričamo o tome. On je sada u grobu", izjavio je posle sahrane član Muslimanskog saveta Abdulah Zekri.

Merah je ubijen prošle sedmice prilikom policijske opsade njegovog stana koja je trajala 32 sata. Policija je ranije saopštila da je Merah snimio sebe dok je ubijao svoje žrtve. Taj snimak poslat je poštom nekim televizijskim stanicama a jedna od njih, Al Džazira, saopštila je posle molbe francuskog predsednika Nikole Sarkozija da ga neće emitovati. Sarkozi je, u međuvremenu, pozvao da se omogući sahrana Meraha u Tuluzu i apelovao da se od toga ne pravi debata.