četvrtak 29. decembar 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Putin: U opoziciji nemam s kim da razgovaram

Putin: U opoziciji nemam s kim da razgovaram

Ruski premijer u više navrata optuživao opozicionare da su plaćenici Zapada i poredio ih s majmunskim plemenom iz "Knjige o džungli"

MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je da u opoziciji nema nikoga sa kim bi mogao da razgovara, u trenutku kada je u toj zemlji organizovan opozicioni pokret bez presedana od njegovog dolaska na vlast 2000.

Opozicija, koja je 24. decembra u Moskvi organizovala protest na kojem je bilo između 70.000 i 100.000 ljudi, nema "zajednički program i tamo nema nikoga za razgovor", kazao je Putin, prenose ruske agencije.

Odgovarajući novinarima koji su ga pitali ko bi mogao da mu bude sagovornik među pripadnicima opozicije koji su učestvovali na protestima 10. i 24. decembra, Putin je kazao: "Slušajte, ne znam ni ko je tamo bio".

Putin je u utorak osporio značaj tog pokreta i usprotivio se zahtevu opozicije da poništi rezultate parlamentarnih izbora od 4. decembra. Ruski premijer i kandidat za predsednika na izborima u martu, ranije je u više navrata ocrnjivao opozicionare, optuživši ih, pored ostalog, da su plaćenici Zapada i poredeći ih sa majmunskim plemenom iz "Knjige o džungli".